Политика: Ко је Здравко Кривокапић, човек који је Ђукановићу узео већину

Како је сам изјавио, највише заслуга за његов избор на чело новоформиране коалиције За будућност Црне Горе, имао је бизнисмен и вођа Народног покрета Миодраг Дака Давидовић

Здравко Кривокапић, први слева (Фото: Танјуг)

Здравко Кривокапић, носилац опозиционе листе За будућност Црне Горе, политички је дебитант иза којег су на јуче одржаним изборима стали лидери странака са знатно дужим стажом на црногорској политичкој сцени, попут Андрије Мандића, Небојше Медојевића, Милана Кнежевића, Марка Милачића.

И док су они добро познати широј јавности, за Кривокапића се чуло тек недавно, након доношења спорног Закона о слободи вероисповести када се појавио као један од оснивача покрета Не дамо Црну Гору. Та организација, блиска Митрополији црногорско-приморској, учествовала је у протестима против донетог закона, а организовала је и трибине и друге јавне скупове на којима су говорили представници Српске православне цркве из Црне Горе.

Здравко Кривокапић (62), професор је на Машинском факултету у Подгорици и у Источном Сарајеву. Родом је из Никшића и отац је петоро деце. Дипломирао је и докторирао у главном граду Црне Горе, а магистрирао у Београду.

Како је сам изјавио у једном интервјуу, највише заслуга за његов избор на чело новоформиране коалиције За будућност Црне Горе, имао је бизнисмен и вођа Народног покрета Миодраг Дака Давидовић.

Предизборне анкете показивале су да ужива највећу популарност међу црногорским политичарима, што је потврдио и број гласова савеза који је предводио, а који се приближио досад владајућем ДПС-у и оставио га без већине у скупштини.

У првом обраћању по затварању бирачких места, Кривокапић је казао да његова коалиција не жели реваншизам, понудивши руку помирења подељеном друштву.

„Црна Гора је подељена по свим шавовима и ако ми данас не пружимо ту руку помирења онда је нећемо никад ни пружити. Ми вам је пружамо”, рекао је синоћ.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 31. 8. 2020)



Categories: Преносимо

Tags: ,

3 replies

  1. “У првом обраћању по затварању бирачких места, Кривокапић је казао да
    његова коалиција не жели реваншизам, понудивши руку помирења
    подељеном друштву.”
    Нема реваншизма, али законска одговорност се не може мимоићи, када су
    у питању појединци и ”интересне групе” – мафија!

    8
    1
  2. У ЦГ је глобалистичка крими власт смењена глобалистичком солуцијом ЕУ. ЂЕ ЗАПИЊЕ за Србе у ЦГ, конкретно задњих 16+ година, и ко је крив што се данас од преко 70% декларисаних православаца,њих тек око 30% осећа Србима?! Зашто најмање Срба има у Митрополији Црногорско Приморској?!
    Уз благослов МЦП и Брисела Свевишњег до експертске владе коју ће да скроје Ханови мезимци Дритана и Алекса Сорос у складу са интересима Брисела. Мило може да се опусти као Тадић 2012, јер ЕУропејска влада ЦГ ће га ухапсити као Вучићева Динкића и “Жуте”
    Kаже ОЕБС у ЦГ избори протекли као по лоју уз неке злоупотребе медијског простора одлазеће власти. Да ли би то исто рекли да Ханове младе Дритана&Алекса Сорос из Брисела нису у позицији да бирају младожењу, да је којим чудом про-српска опција била на 45-51%?
    Православни Срби, литијаши, су имали само једну опцију – Kоалицију за Будућност ЦГ, али знатан број истих се одлучио за “грађанске коалиције” Дритане и Алексе, јер им је поп Гојко причао месецима уназад да су у ЦГ угрожене искључиво СВЕТИЊЕ (а не Србска Праославна Црква) и да су они грађани.

    11
    1
  3. @Милутин
    Први тест нове власти биће одржавање или неодржавање ПАРАДЕ ЈАДА,
    БЕДЕ, СРАМОТЕ… СРАМА И БЕСТИДНОСТИ, а време је врло близу.

    3
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading