Бојко Борисов: ЕУ није била солидарна током корона пандемије

Није Европа научила ништа на основу ове пандемије. Ми немамо ниједан медицински протокол, немамо јасно дефинисано носимо ли маске или не…”, приметио премијер Бугарске

Бојко Борисов (Фото: ЕПА-ЕФЕ/Dimitris Tosidis)

БЛЕД – Шест месеци након што је српски председник Александар Вучић још на почетку пандемије вируса корона критиковао Европску унију због несолидарности и неадекватног одговора на пандемију вируса корона, исто то је учинио данас бугарски премијер Бојко Борисов.

На панелу у оквиру Бледског форума, Борисов је критиковао ЕУ због неадекватног одговора на пандемију вируса корона и оценио да у ЕУ није било довољно солидарности и да европска заједница није била спремна за кризу.

Председник Вучић, који је такође био учесник панела, подсетио је да када је он то рекао, пре шест месеци, био критикован од свих.

„Показали смо да у условима војних ситуација и пандемије нисмо спремни”, рекао је Борисов и додао да је Бугарска показала солидарност и да је медицинску опрему слала другим европским земљама, јавља Танјуг.

„Није Европа научила ништа на основу ове пандемије. Ми немамо ниједан медицински протокол, немамо јасно дефинисано носимо ли маске или не…”, приметио је Борисов.

Истиче да се током пандемије свака земља бавила собом и да су се чак „такмичиле” која ће пре да затвори границе.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 31. 8. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading