Владика милешевски Атанасије одликовао ДПС одборнике за допринос у одбрани СПЦ

Орденом Белог анђела другог степена одликовани су Предраг Цвијовић и Срђан Пивљанин, обојица одборници ДПС у Пљевљима

Владика Атанасије уручује одличја (Фото: Горан Малиџан/Вијести)

Епископ милешевски Атанасије је у манастиру Свете Тројице у Пљевљима одликовао одборнике владајуће црногорске Демократске партије социјалиста за допринос који су дали у одбрани светиња Српске православне цркве, јављају Вијести.

Орденом Белог анђела другог степена одликовани су Предраг Цвијовић и Срђан Пивљанин, обојица одборници ДПС у Пљевљима.

Како сазнају Вијести, одликовани су и одборник ДПС у прошлом сазиву локалног парламента Војислав Зиндовић, као и Маја Чабаркапа, докторанд микробиологије на Природно-математичком факултету Универзитета Црне Горе.

Чабаркапа је недавно раскинула Уговор о додели стипендије за докторска истраживања вредан више од 50 хиљада евра, желећи на тај начин, како је истакла, да се огради од деловања тренутне власти у Црној Гори, посебно због усвајања Закона о слободи вероисповести.

Цвијовић и Пивљанин су се јавно успротивили усвајању Закона о слободи вероисповести и били редовни учесници литија које је организовала СПЦ у знак протеста против усвајања тог закона, наводи се у тексту, преноси Танјуг.

Њих двојица упркос противљењу своје партије, почетком године присуствовали су и сједници локалног парламента коју је заказала опозиција а на којој је требало да се расправља о Закону о слободи вјероисповијести.

Уочи празника Светог Саве 27. јануара, Цвијовић је на хотелу Пљевља чији је власник истакао икону са ликом тог свеца величине 13 пута осам метара.

Опрема: Стање ствари

(Вијести/Политика, 28. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар