Ана Брнабић: Надам се да Лукашенко неће замерити Србији због декларације ЕУ

Премијерка истиче да Србија има добре односе с Белорусијом и да не сме да заборави да је председник Лукашенко „једини државник на свету који је током НАТО бомбардовања 1999. године посетио Србију”

Председник Белорусије Александар Лукашенко посетио је Србију у децембру 2019. (Фото: Политика/Анђелко Васиљевић)

Премијерка Србије Ана Брнабић потврдила је информацију из дипломатских кругова да се Београд почетком ове недеље придружио Декларацији Европске уније (ЕУ) о Белорусији.

То је обављено „у оквиру синхронизације са спољном политиком ЕУ” – рекла је она и додала да се нада да председник те државе Александар Лукашенко „неће то замерити” Србији.

Амбасадори Европске уније и САД у Београду Сем Фабрици и Ентони Годфри поздравили су у среду придруживање Србије европској декларацији о председничким изборима у Белорусији.

ЕУ је 11. августа усвојила Декларацију о председничким изборима у Белорусији у којој се наводи да су грађани Белорусије током изборне кампање „показали жељу за демократским променама”, али да „избори нису били ни слободни ни фер”.

Потписивање те декларације је оно „што Србија треба да ради у оквиру синхронизације српске политике са европском политиком”, казала је новинарима Брнабић током посете Факултету ликовних уметности у Београду.

„У склопу нашег придруживања Европској унији то је нешто што ми радимо сваке године”, рекла је она.

Оценила је да Србија има добре односе и добру сарадњу с Белорусијом и да, упркос придруживању тој декларацији, Србија не сме да заборави „дела пријатељства према Србији, посебно у најтежим тренуцима”.

Истакла је да се неће заборавити да је Лукашенко „једини државник на свету који је током НАТО бомбардовања 1999. године посетио Србију”, преноси Бета.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

5 replies

 1. Сваки потез „српске“ власти може да изазове само гађење и презир.
  Ниса никакав љубитељ Лукашенка и не мислим да његов модел владавине може да буде узор за Србију, али после овога, искрено, желим му да остае на власти још бар 20 година и желим му да замери овим бедницима и раскине, наводне, пријатељске односе са Србијом, јер причати о пријатељским односима, а стати у фронт против пријатеља, може само морална наказа од власти чији идеалан представник јесте Ана Брнабић.

  22
 2. Ана Брнабић: Надам се да Лукашенко неће замерити Србији због декларације ЕУ
  ++++
  Ма јок, зна он разлику између честитих грађана Србије и запослених у јавној кући Немањина број 11.

  20
 3. Жао ми је што више нема новинара у Србији да је неко пита јел мислила на Мила Ђукановића, да није побркала?

  11
 4. Колики неко треба да буде ид…т, па да му уопште овако нешто падне на памет, ада не говоримо да то још и јавно изговори. Треба ли то уопште коментарисати?

  11
 5. Пријатељи се тешко стичу, а лако губе. Ана Брнабић и сви они који су подржали ову срамну Декларацију раде против српског народа!

Оставите коментар