Протест против порицања геноцида над српским народом

Захтевамо, по угледу на Русију, Израел и Јерменију, укидање било какве толеранције према свим видовима порицања геноцида над српским народом

Логор “Јасеновац”

У Протестном писму поводом обнове и одбране усташких злочина и идеја, објављеном 29. јула 2020, изражено је огорчење двадесет шест академика, професора универзитета, научних радника, уметника светског значаја, због изјава редовних професора Одељења за историју Филозофског факултета у Београду Николе Самарџића и Дубравке Стојановић. Да подсетимо, Дубравка Стојановић прогласила је атентат на Анту Павелића „насиљем“ и „крвном осветом“, а Благоја Јововића назвала је „убицом и насилником“. Никола Самарџић је, на друштвеној мрежи „Твитер“ јавно подржао анонимну проусташку објаву у којој се вулгарно вређа српски народ, а геноцид почињен у Јасеновцу назива „одговором на владавину“ Карађорђевића. У Протестном писму је речено и да су ове изјаве двоје професора Универзитета у Београду део шире обнове проусташких идеја у Хрватској, Босни и Херцеговини и Црној Гори, као и упорног порицања нацистичких и усташких злочина, видљивог у земљама ЕУ и у САД.

Реакције на Протестно писмо  показале су да је оно погодило у мету. Као да су хтеле да поткрепе тврдње које су у њему изнете, иза изјава и објава Самарџића и Стојановићеве стале су истакнуте личности из јавног живота Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, земаља ЕУ, али и Србије (Латинка Перовић, Иво Голдштајн, Твртко Јаковина, Хуснија Камберовић, Динко Грухоњић, Радина Вучетић, Живко Андријашевић, Марко Атила Хор, Флоријан Бибер, и други). Мора се напоменути да је већина ових људи недавно заједнички иступила и у „Апелу 88“, када су, предвођени Стјепаном Месићем, Харисом Силајџићем, Миланом Кучаном, Аземом Власијем, изразили јавну подршку намерама режима Мила Ђукановића да Српској православној цркви преотме цркве и манастире и да, по угледу на НДХ, успостави своју, нову православну цркву.

Вероватно охрабрена овом подршком, Дубравка Стојановић је у новим изјавама, потврдила своја становишта (Н1, 20. јул 2020, Данас, 1. август 2020). Никола Самарџић је отишао и корак даље па је, на дан обележавања годишњице „Олује“, геноцида над српским народом у Републици Српској Крајини, 4. августа 2020, на „Твитеру“ јавно подржао објаву извесног Драгана Суботића у којој дословно пише: „Шта коме није јасно па се просеравају цео дан… Море МАРШ српска БАГРО од народа…!!!!“

Последњих дана ова интересна група води праву кампању не само порицања геноцида, него, због тона којим се то чини, и поруге жртвама геноцида. Повод је одлука Министарства културе Републике Србије и његове Комисије за откуп књига да српским библиотекама не предложе куповину књиге Јасеновац Ива Голдштајна, у којој се број српских жртава овог логора смрти вишеструко умањује. Њен аутор је, поред осталог, не само један од потписника петиције подршке изјавама Самарџића и Стојановићеве, него и „Апела 88“. Рецензенткиње његове књиге су Латинка Перовић и Дубравка Стојановић. Никола Самарџић се у кампању укључио текстом у коме критичарима Голдштајнове књиге поручује да је „Јасеновац поново зона комфора сваке јавно или тајно ангажоване хуље и менталног пробисвета“ (Данас, 14. август 2020).

Протестно писмо прећутано је, са једним изузетком, у свим великим „опозиционим“ и „режимским“ медијима. Главне „опозиционе“ телевизије и новине марљиво су преносиле све одговоре и изјаве Самарџића, Стојановићеве и њихових пријатеља. „Најстарији дневни лист на Балкану“, који је прећутао Протестно писмо, позвао је Латинку Перовић да читаоцима објасни о чему је реч у Голдштајновој књизи.

Aутор: Сестра Марија, монахиња манастира Јасеновац

Све указује на то да се српској култури и данас, 40 година после смрти Јосипа Броза Тита и 60 година од смрти Анте Павелића, намеће хрватско старатељство, прикривено иза западњачких, титоистичких, југословенских фраза. Сарадња између комуниста и хрватских шовиниста одавно је утврђена историјска чињеница. Оно што је већ у бољшевичкој Русији уочио Станислав Винавер, удруживање хрватских франковаца и комуниста, остварено је у титоистичкој Југославији, распарчавањем српског народа и његовим претапањем у нове, синтетичке нације, уједињењем Хрватске и ширењем њеног утицаја на све југословенске републике. Очигледно је да је ова коалиција преживела распад друге Југославије.

Позивамо етичке комисије Филозофског факултета и Универзитета у Београду да се огласе поводом изјава Николе Самарџића и Дубравке Стојановић. Подсећамо да се умањивање броја жртава у низу европских земаља сматра порицањем Холокауста. Позивамо Србију и Републику Српску да спрече недостојно, јавно лицитирање бројем жртава Јасеновца и да се угледају на примере шеснаест европских земаља и Израела, у којима је порицање Холокауста законом забрањено. Захтевамо, по угледу на Русију, Израел и Јерменију, укидање било какве толеранције према свим видовима порицања геноцида над српским народом. Исто тако, захтевамо да проучавање геноцида постане приоритет наше науке, тако што ће Република Србија и Република Српска за то коначно обезбедити све институционалне услове. То дугујемо милионима наших светих мученика, који су страдали три пута у 20. веку, у два светска рата, у „Бљеску“ и „Олуји“, од исте, злочиначке руке. То дугујемо својим потомцима, који морају да буду сачувани и одбрањени од овог зла.

Београд, на Преображење Господње 2020.

  1. Епископ умировљени захумско-херцеговачки Атанасије (Јевтић)
  2. Проф. др Слободан Антонић
  3. Проф. др Зоран Арсовић
  4. Душан Басташић, удружење Јадовно 1941
  5. Комнен Бећировић, књижевник
  6. Матија Бећковић, академик САНУ
  7. Љиљана Богдановић, новинар
  8. Светислав Божић, композитор, дописни члан САНУ
  9. Проф. др Синиша Боровић, генерал
  10. Проф. др Весна Братић
  11. Проф. др Вељко Брборић
  12. Проф. др Ђорђе Бубало
  13. Проф. др Слободан Владушић
  14. Проф. др Драган Војводић, дописни члан САНУ
  15. Срђан Воларевић, књижевник
  16. Александар Вујовић, уредник Новог Стандарда
  17. Проф. др Игор Вуковић
  18. Бранко Вучинић, политиколог
  19. Маринко Вучинић, публициста
  20. Ранко Гојковић, писац и преводилац
  21. Проф. др Василије Гвозденовић
  22. Проф. др Јован Делић, дописни члан САНУ
  23. Др Владимир Димитријевић, професор
  24. Др Душан Достанић
  25. Проф. др Јован Душанић
  26. Проф. др Александар Ђикић
  27. Вељко Ђиновић, Удружење Јадовно 1941
  28. Проф. др Дарко Ристов Ђого, протојереј-ставрофор
  29. Др Александар Живковић
  30. Проф. др Наташа Вујисић Живковић
  31. Никола Н. Живковић, публициста
  32. Др Мирослав Здравковић
  33. Игор Ивановић, публициста
  34. Др Слободан Јанковић
  35. Доц. др Јован Јањић
  36. Проф. др Александар Јовановић
  37. Проф. др Бојан Јовановић
  38. Миодраг Д. Јовановић, првак Опере НП у Београду
  39. Академик Данило Баста, члан САНУ
  40. Весна Капор, књижевник
  41. Владимир Кецмановић, књижевник
  42. Проф. др Ненад Кецмановић
  43. Проф. др Милош Ковачевић
  44. Проф. др Милош Ковић
  45. Проф. др Леон Којен
  46. Горан Комар, историчар и лекар
  47. Добрана Комненић, новинар
  48. Проф. др Часлав Копривица
  49. Милан Корићанац, политиколог
  50. Академик Василије Крестић, члан САНУ
  51. Мр Драган Крсмановић, пуковник, виши архивиста
  52. Доц. др Душан Крцуновић
  53. Емир Кустурица, редитељ
  54. Александар Лазић, Стање ствари
  55. Стево Лапчевић, новинар
  56. Проф. др Горан Латиновић
  57. Проф. др Александар Липковски
  58. Небојша Малић, историчар и новинар
  59. Никола Маловић, књижевник
  60. Проф. др Марко Маловић
  61. Проф. др Драга Мастиловић
  62. Проф. др Александар Милановић
  63. Никола Милованчев, публициста
  64. Милош Милојевић, историчар и новинар
  65. Др Борис Милосављевић
  66. Проф. др Јован Мирић
  67. Иван Негришорац, песник
  68. Бранимир Нешић, издавач
  69. Желидраг Никчевић, књижевни критичар
  70. Никола Ожеговић, историчар и теолог
  71. Никола Пејаковић, амбасадор
  72. Проф. др Петар Пијановић
  73. Проф. др Валентина Питулић
  74. Јован Пјешчић, правник
  75. Проф. др Јован Попов
  76. Др Душан Пророковић
  77. Др Мирјана Радојичић
  78. Гојко Раичевић, ИН4С
  79. Проф. др Слободан Рељић
  80. Мр Радојка Цицмил Реметић, професор
  81. Проф. др Слободан Реметић, потпредседник АНУРС
  82. Проф. др Бранислав Ристивојевић
  83. Милан Ружић, књижевник
  84. Проф. др Митра Рељић
  85. Филип Родић, новинар
  86. Проф. др Слободан Самарџић
  87. Ана Селић, преводилац
  88. Момчило Селић, књижевник
  89. Проф. др Миломир Степић
  90. Проф. др Рада Стијовић
  91. Павле Ратковић, Ћирилица Требиње
  92. Проф. др Срето Танасић, дописни члан АНУРС
  93. Марко Танасковић, књижевник и публициста
  94. Др Славенко Терзић, дописни члан САНУ
  95. Др Драган Хамовић
  96. Проф. др Ђорђе Чантрак
  97. Проф. др Зоран Чворовић
  98. Проф. др Љиљана Чолић
  99. Др Светлана Шеатовић
  100. Проф. др Богољуб Шијаковић
  101. Никола Шијан, Хелмкаст
  102. Проф. др Марица Шљукић
  103. Проф. др Срђан Шљукић
  104. Проф. др Михаило Шћепановић
  105. Др Небојша Шулетић


Categories: Моба

Tags: , , ,

8 replies

  1. Ukupno potpisalo peticiju 5 istoričara od oko 300 doktora istorijskih nauka. Polovina potpisnika je iz DSS-a ili repeta.

    12
  2. За Lakoreka peticija

    Боље да сте написали писмо подршке овом ДВОЈЦУ (ту је доста њих двоје историчара, кај не!?) уместо што одмах по Протесту бацисте камење….. И да ли би нешто протесту и чињеници да се мора зауставити негирање геноцида над Србима у НДХ (Покољ) одузело да није потписао ниједан историчар? И мало постајете досадни са том причом о ДСС-у

    13
    2
  3. Je li ovo osveta za Samardžićevu i Dubravkinu politiku na Filozofskom fakultetu?

    17
  4. Пошто геноцид не застарева требало би окупити паметне и непоткупљиве људе и направити списак страдалих,али пошто ми не знамо колико је људи страдало на КиМ 99.тешко али ипак изводљиво сазнати ко и колико је страдао од кога,где и кад у периоду 41-45,ако нема помоћи државе има помоћ од дијаспоре,државе се плаши од хрватске да нам не блокира пут у ЕУ и то је наш примарни страх има ту и другосрбијанаца њихова моћ је велика,али опет где има воље има и пута.Битно је напоменути да ми свесно гајиму гују у својим недрима и хранимо је и појимо иако знамо њену ћуд,али док се не отрезнимо и не схватимо да је онај којега смо звали оцем нације и највећим сином револуције да је тај човек мртав већ 40 год нема нам лека и опет још једно али,али у у нашем случају има решења,треба се подсетити како су хрвати ишчупали крвника готовину из затвора за оне који не знају хрвати су ангажовали Јеврејске адвокатске куће из Њу Јорка јесте да коштају њихове услуге од 20-30 милона долара,али зато нам се данас са поносом смеју у лице и величају своје злочине,е када тако и ми урадимо и одеремо их до голе коже када морају да плаћају ратну штету и да узимају кредите да их отплате никоме у тој геноцидној творевини неће пасти напамет да каже да је спремн за дом јер их је то скупо коштало,и да резимирам треба узети 100 милиона долара кредита ахгажовати 3-5 ових адвокатских кућа из Америке и када крвници плате оно што дугују неће имати за себе хлеба да једу,а о плаћањима корисним идијотима неће бити ни речи,кад се узајмљујемо за геј парад,за егзит и које какве не култуне манифестације можемо једном и за неку паметну ствар,то очекују од нас они који леже у јамама и вртачамо скоро 80 година.

    16
  5. Pridružujem se peticiji protiv omalovažavanja i minimiziranja broja žrtava ustaškog genocida u logoru Jasenovac i ostalim hrvatskim logorima i stratištima NDH.

    18
  6. Очигледно је да извесни србофобични гебелсовци тзв. „Срби“ и србофобичне гебелсовке тзв. „Српкиње“ у Србији немају осећаја стида ни поштења и да не саосећају са српским жртвама Певелићевог хрватског – усташког режима у тзв. „Независној Држави Хрватској“, јер су за њих српске жртве безначајне. Њима су узори хрватски ратни злочинац Анте Павелић и Јосип Броз Тито!

    Ради историјске истине, наша света и мученичка Српска Православна Црква званично је утврдила трагичан биланс страдања нашег обезглављеног, окупираног, потлаченог и пониженог српског народа у Другом светском рату и о томе нема дискусије.

    Према једном саопштењу Светог Синода Српске Православне Цркве, које је публиковано у „ГЛАСНИКУ“, дословно стоји:

    „Од 21 епископа петорица су убијена, двојица интернирана и у интернацији умрла, двојица премлаћена и пребачена у Србију где су ускоро умрла, један држан у затвору заједно са Његовом светости Патријархом, а затим послат у логор у Немачку, а један у Италију, а двојица протерана са својих епархија у Србију. Само су њих десеторица остали на својим местима. Једна четвртина свештеника је поубијана (око 700), око 300 помрло природном смрћу, једна трећина протерана у Србију, око 400 било је у логорима у земљи и у заробљеништву, а само једна четвртина свештеника остала је на својим
    местима. Једна четвртина манастира и цркава је порушена а скоро половина од укупнога броја мање или више оштећена. Само у Горњокарловачкој епархији од 189 цркава порушено је и попаљено 175, а 14 остало. Од 8,500.000 верника 1,200.000 је погинуло или убијено. Ратна штета цркве износи 7 милијарди предратних златних динара…“ ( Види: Гласник СПЦ, Београд, број 1 – 3, март 1951, страна 10).

    Исторска је чињеница, да је Адолф Хитлер на митингу у Оберсалцбергу 22. aвгуста 1939 године цинично подсетио своје специјалне једнице СС-а на геноцид над Јерменима, који и њима треба да служи као модел. Хитлер је дословно рекао:

    “Убијајте без сажаљења, мушкарце, жене и децу… На крају крајева, ко данас више говори о истребљењу Јермена…” – “Adolf Hitler cynically recalled the genocide of the Armenians, wich was to serve as a model for those to come. At a rally with his special units of the S.S. at Obersalzberg on August 22, 1939, Hitler instructed them “to kill without pity, men, women and children… After all, he observed, who speaks any more today of the extermination of the Armenian…” – (Види: Transcript of The Nuremberg Trials as reported in the New York Times, November 24, 1945, – Транскрипти Нирнбешког Суда према извештају “New York Times” oд 24. новембра 1945).

    Такође, у лондонском издању Тошићеве издавачке куће „Наше дело“ и његовог билтена „Наше речи“ око којих су се окупљали извесни атеисти, екуменисти, интернационалисти, ђиласовци, филокомунисти, фашисти, масони и шпијуни енглеског интелиџенс сервиса и америчке ЦИА, штампана је књига др Богољуба Кочовића „ Жртве Другог светског рата у Југославији“, London, England, 1985. Кочовић је у књизи свесно извртао историске чињенице када су у питању наше српске жртве. Његова гебелсовско-ревизионистичка књига се ни по чему не разликује од извесних гебелсовских –ревизионистичких и расистичких књига, које су публиковане на енглеском, француском и немачком језику у Европи и Америци, у којима су извесни гебелсовци оспоравали геноцид над Јеврејима у Другом светском рату, јер кобајаги јеврејске жртве нису биле веће од 200.000 до 300.000 хиљада! (Види: Austin J. App, The six million swindle, Baton Rouge, Louisianana, USA, 1977; Professor A. R. Butz, Hoax of the twentieth century – Total documented , proof the “extermination” of European Jews never took place, Torrance, California, USA, 1984; Richard Harwood, Did six million really die, Baton Rouge, Louisiana, USA, 1978; Dr Paul Rassinger, Drama of the European Jews, Baton Rouge, Louisiana, USA, 1977; David Irving, Hitler’s war, Metairie, LA, USA, 1982; Conrad Grieb, American manifest destiny and the holocaust, Metairie, LA, USA, 1980; Ernest Zundel, The west, war and Islam and did six million really die, Toronto, 1981).

    У овом контексту вредно је указати и на извесне негаторе геноцида над Јеврејима у Другом светском рату, међу којима је било и оних који су протерани из Сједињених Америчких Држава и Канаде. Познат je случај Ернеста Зундела ( Ernest Zundel) који је пртеран из Канаде у Немачку, Џемса Кигстра ( James Keegstra) и многих других негатора геноцида, који су заслужно кажњеии за ширење верске и националне мржње (Hate crime).

    Потсетили бисмо читаоце Вашег цењеног портала на извесне негаторе геноцида по националној припадности како су представљени на Википедији:

    Category: Holocaust deniers by
    nationality
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to navigation Jump to search
    Subcategories
    This category has the following 11 subcategories, out of 11 total.
    A • American Holocaust deniers‎ (52 P) • Australian Holocaust deniers‎ (7 P)
    B • Belgian Holocaust deniers‎ (5 P) • British Holocaust deniers‎ (21 P)
    C
    • Canadian Holocaust deniers‎ (7 P)
    F
    • French Holocaust deniers‎ (15 P)
    G
    • German Holocaust deniers‎ (1 C, 11 P)
    • Greek Holocaust deniers‎ (3 P)
    I
    • Iranian Holocaust deniers‎ (7 P)
    S
    • Swedish Holocaust deniers‎ (3 P) • Swiss Holocaust deniers‎ (5 P)
    Category: American Holocaust deniers
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to navigation Jump to search
    Pages in category „American Holocaust deniers“
    The following 50 pages are in this category, out of 50 total. This list may not
    reflect recent changes (learn more).
    A
    • Steven L. Anderson
    • Andrew Anglin
    • Austin App
    B
    • B.o.B.
    • Harry Elmer Barnes
    • Owen Benjamin
    • Don Black (white supremacist)
    • Arthur Butz
    C
    • Willis Carto
    • Craig Cobb
    • David Cole (journalist)
    D
    • Larry Darby
    • Lorraine Day
    • David Duke
    F
    • James H. Fetzer
    • Edward Reed Fields
    • Bobby Fischer
    • Benjamin H. Freedman
    G
    • Hutton Gibson
    • Philip Giraldi
    • Kenneth Goff
    H
    • Matthew F. Hale
    • Michael A. Hoffman II
    • David L. Hoggan
    I
    • Augustus Sol Invictus
    J
    • Charles C. Johnson
    • Arthur J. Jones
    L
    • Fred A. Leuchter
    • Alex Linder
    • Lana Lokteff
    M
    • James J. Martin
    • Daniel A. McGowan
    • Gerard Menuhin
    • Tom Metzger
    • Eustace Mullins
    P
    • William Luther Pierce
    • Michael Collins Piper
    R
    • Ingrid Rimland
    • Thomas Robb (activist)
    • George Lincoln Rockwell
    • R. J. Rushdoony
    S
    • Hans Schmidt (Waffen-SS)
    • Gerald L. K. Smith
    • Joseph Sobran
    • Kevin Alfred Strom
    • Robert Sungenis
    T
    • Hal Turner
    U
    • Ron Unz
    V
    • James von Brunn
    W
    • Bill White (neo-Nazi)
    Category: Australian Holocaust
    deniers
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to navigation Jump to search
    Pages in category „Australian Holocaust deniers“
    The following 7 pages are in this category, out of 7 total. This list may not
    reflect recent changes (learn more).
    B
    • John Tuson Bennett
    • Eric Butler
    H
    • Peter Hartung
    • Taj El-Din Hilaly
    M
    • Geoff Muirden
    R
    • Michèle Renouf
    T
    • Gerald Fredrick Töben
    Category: Belgian Holocaust deniers
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to navigation Jump to search
    • Belgium portal
    Pages in category „Belgian Holocaust deniers“
    The following 5 pages are in this category, out of 5 total. This list may not
    reflect recent changes (learn more).
    D
    • Léon Degrelle
    L
    • Laurent Louis
    P
    • Robert Poulet
    R
    • Roeland Raes
    V
    • Siegfried Verbeke
    Category: British Holocaust deniers
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to navigation Jump to search
    Pages in category „British Holocaust deniers“
    The following 21 pages are in this category, out of 21 total. This list may not
    reflect recent changes (learn more).
    B
    • Hastings Russell, 12th Duke of Bedford
    • Jane Birdwood, Baroness Birdwood
    • Joshua Bonehill-Paine
    C
    • Doug Collins (journalist)
    E
    • Richard Edmonds
    G
    • Nick Griffin
    H
    • Anthony Hancock (publisher)
    I
    • David Icke
    • David Irving
    J
    • Colin Jordan
    K
    • Nicholas Kollerstrom
    M
    • David McCalden
    • Gerard Menuhin
    • David Myatt
    R
    • John Kingsley Read
    • Michèle Renouf
    • Jack Renshaw (activist)
    S
    • Simon Sheppard (activist)
    T
    • John Tyndall (politician)
    V
    • Richard Verrall
    W
    • Richard Williamson (bishop)
    Category: Canadian Holocaust deniers
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to navigation Jump to search
    Pages in category „Canadian Holocaust deniers“
    The following 7 pages are in this category, out of 7 total. This list may not
    reflect recent changes (learn more).
    B
    • Jane Birdwood, Baroness Birdwood
    C
    • Craig Cobb
    • Doug Collins (journalist)
    F
    • Paul Fromm (white supremacist)
    K
    • James Keegstra
    R
    • Ingrid Rimland
    • Malcolm Ross (school teacher)
    Category: French Holocaust deniers
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to navigation Jump to search
    Pages in category „French Holocaust deniers“
    The following 15 pages are in this category, out of 15 total. This list may not
    reflect recent changes (learn more).
    A
    • Claude Autant-Lara
    B
    • Maurice Bardèche
    C
    • Louis-Ferdinand Céline
    D
    • Louis Darquier de Pellepoix
    • Dieudonné M’bala M’bala
    • François Duprat
    F
    • Robert Faurisson
    G
    • Roger Garaudy
    • Alain Guionnet
    J
    • Jean-François Jalkh
    L
    • Henry de Lesquen
    R
    • Paul Rassinier
    • Vincent Reynouard
    T
    • Georges Theil
    • Serge Thion
    Category: German Holocaust deniers
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to navigation Jump to search
    Subcategories
    This category has only the following subcategory.
    C
    • German people convicted of Holocaust denial‎ (11 P)
    Pages in category „German Holocaust deniers“
    The following 11 pages are in this category, out of 11 total. This list may not
    reflect recent changes (learn more).
    F
    • Georg Franz-Willing
    G
    • Hermann Gauch
    • Hans F. K. Günther
    M
    • Princess Marie Adelheid of Lippe
    R
    • Otto Ernst Remer
    • Jürgen Rieger
    S
    • Hans Schmidt (Waffen-SS)
    • Wilhelm Stäglich
    T
    • Gerald Fredrick Töben
    W
    • Christian Worch
    Z
    • Ernst Zündel
    Category: Greek Holocaust deniers
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to navigation Jump to search
    Pages in category „Greek Holocaust deniers“
    The following 3 pages are in this category, out of 3 total. This list may not
    reflect recent changes (learn more).
    K
    • Ilias Kasidiaris
    M
    • Nikolaos Michaloliakos
    P
    • Konstantinos Plevris
    Category: Iranian Holocaust deniers
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to navigation Jump to search
    Pages in category „Iranian Holocaust deniers“
    The following 7 pages are in this category, out of 7 total. This list may not
    reflect recent changes (learn more).
    A
    • Hassan Abbasi
    • Mahmoud Ahmadinejad
    E
    • Saeed Emami
    K
    • Ali Khamenei
    M
    • Naser Makarem Shirazi
    R
    • Mohammad-Ali Ramin
    T
    • Mohammed Taheri
    Category: Swedish Holocaust deniers
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to navigation Jump to search
    Pages in category „Swedish Holocaust deniers“
    The following 3 pages are in this category, out of 3 total. This list may not
    reflect recent changes (learn more).
    C
    • Ingrid Carlqvist
    N
    • Carl O. Nordling
    R
    • Ahmed Rami (writer)
    Category: Swiss Holocaust deniers
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to navigation Jump to search
    Pages in category „Swiss Holocaust deniers“
    The following 5 pages are in this category, out of 5 total. This list may not
    reflect recent changes (learn more).
    A
    • Gaston-Armand Amaudruz
    G
    • François Genoud
    • Jürgen Graf
    H
    • Ahmed Huber
    S
    • Bernhard Schaub
    Categories:
    • Holocaust deniers by nationality
    (Види: https://en.wikipedia.org/wi….).

    12
    1
  7. @Душан Буковић

    Уз сво поштовање за оно што сте написали на почетку Вашег коментара, хајде да престанемо да будемо адвокати Јеврејима. Одајем поштовање проф. др. Леону Којену који увијек стаје на страну истине и правде и на страну србских жртава. Као што је то својевремено (у)радио члан САНУ Енрико Јосиф, или чини Гидеон Грајф, или као што је то радила Клара Мандић.

    На жалост, ту се списак (исправите ме ако гријешим) завршава.

    На другој страни имамо Филипа Давида, кога је у Другом свјетском рату од смрти спасила србска породица, који је на страни лажи и неправде, на страни џелата који су убијали и убијају Србе. Уз њега стоји у протесту спомињани Иво Голдштајн, али и француски “философ” Анри-Леви и бројни други високо позиционирани Јевреји у САД-у, Израелу или западној Европи. О њима је све рекао управо Енрико Јосиф у свом сведочењу пред камером (погледати на YouTube).

    Бринимо своју бригу (имамо их и превише), бијмо своје битке (имамо их и превише). И управо зато што их имамо толико, штедимо снагу за њих а не за нечије туђе.

    27
  8. Колико је болестан овај београдски” круг двојке”, стварно ми није јасно да ти људи добијају плату од државе коју непрестано нападају, изгледа да су прескочили екскурзије из основне школе. Вјероватно никад нису били на Козари и у Крајини, само да погледају натписе поименце на спомен плочама од Градине, преко Црног језера у мојој Крупи, до Гаревица код Бихаћа,. А тек Мраковицу да не помињем. Ако то није геноцид, онда му треба мјењати дефиницију.
    Чини ми се да они на наш рачун врше геноцид над нашим достојанством и нашим мозгом.

    13

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading