Бил Гејтс: Дајем новац за спасавање живота, а противници вакцине ме оптужују да убијам

Замољен да коментарише теорије завере да истражује вакцину би контролисао људске умове уз помоћ 5Г радиоталаса и слично, оснивач Мајкрософта рекао да је то доста чудно

Бил Гејтс (Фото: EPA-EFE/Olivier Chassignole)

Дајем новац за спасавање живота, а противници вакцине против короне ме оптужују да убијам људе, рекао је један од оснивача Мајкрософта, милијардер и филантроп Бил Гејтс у интервјуу Блумбергу.

Фондација Била и Мелинде Гејтс обећала је више од 350 милиона долара за борбу против ковид-19 и новац за производњу вакцине компанијама Астразенека, Џонсон и Џонсон и Новавакс.

Противници вакцине и други теоретичари завера клевећу Гејтса да је подметнуо вирус из својих опаких разлога, док он каже да оптимистички верује да ће свет схватити да су теорије само теорије и победити вирус, пише Блумберг.

На питање да ли је сигуран да ће ефикасна вакцина бити дистрибуирана у свету до краја ове године, Гејтс је рекао да иницијална вакцина неће бити идеално ефикасна.

„Можда неће потрајати дуго и биће углавном коришћена у богатим земљама као мера за заустављање заразе. Били бисмо срећни када бисмо имали вакцину пре краја године, али ће наредне године вероватно бити одобрене бројне вакцине“, рекао је Гејтс.

Упитан да ли вакцинација против ковида-19 треба да буде обавезна, Гејтс каже да прописивање обавезе често изазива повратну реакцију, али мисли да ће бити обавезна за особе које раде у домовима за старије или су у контакту са старијим људима.

Замољен да коментарише теорије завере да истражује вакцину би контролисао људске умове уз помоћ 5Г радиоталаса и слично, Гејтс је рекао да је то доста чудно.

„Они узму чињеницу да сам укључен у развој вакцине и онда то изврну, па уместо да дајем новац како би се спасли животи, испада да зарађујем на одузимању живота. Ако то људе одврати од вакцинације, то је велики проблем“, рекао је Гејтс, преноси Индекс.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 14. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

 1. Ево и ја одговорно тврдим да Бил Гејтс не стоји иза најновије вести да је Елвис Присли био виђен како излази из Мекдоналдс ресторана на периферији града Тулса, Оклахома.

  Слично томе, као што тровачница „Данас“ преноси, Бил Гејтс није иза мрачних циљева постављања 5Г мреже (иначе, измишљотина сличне веродостојности као она о Елвису П.).

  Па како онда не поверовати да Бил Гејтс није само добронамерни, човекољубиви, добротвор човечанства, као уосталом и велика већина америчких олигарха. О Пентагону, НАТО-у и осталим миротворно-милосрдним установама да и не говоримо.

  Нисмо толкио дебилни да верујемо у „теорије завере“, у 5Г, и Елвиса, али зато треба да верујемо Билу. Да му се поклонимо и постројимо у ред за вакцину. Ту завере нема. Само човекољубље. И Бил.

 2. Опште је позната чињеница да богати обожавају да деле свој новац (који су због тога и стицали) , а сиротиња је та која ништа не да и пази на сваку пару. То изгледа најбоље знају у Данас у.

 3. Ах, стварно, која неправда! Човјек је доказани филантроп.
  Истина, воли само „златну милијарду“!
  Сви у ред за његову вакцину.

Оставите коментар