Горан Весић најавио продају Сава центра

Заменик градоначелника  Београда навео да се град одлучио на такав корак зато што „Сава центар“ у овом тренутку доноси само губитке

Сава центар (Фото: Н1)

После вишегодишњих неуспешних покушаја да пронађе приватног партнера, Град Београд је одлучио да понуди на продају „Сава центар“, пише Политика.

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је за тај лист да ће купац морати да плати најмање 27,4 милиона евра колико износи почетна цена, али ће морати и да се обавеже да ће у року од пет година, уложи најмање 50 милиона евра у реконструкцију чувеног конгресног центра.

Намену „Сава центра“ будући власник неће моћи да мења пошто је ово здање у процедури за утврђивање за културно добро.

Весић је навео да се град одлучио на такав корак зато што „Сава центар“ у овом тренутку доноси само губитке.

Интересовање за „Сава центар“ више пута је јавно исказивала компанија  „Делта холдинг“ у чијем је власништву суседни објекат – хотел „Краун плаза“.

Подсетимо, Град Београд је недавно са истим образложењем на продају понудио свој део Београђанке по почетној цени од 20,6 милиона евра, али заинтересованих купаца није било.

Весић је најавио да ће Град „у најкраћем могућем року“ организовати нову лицитацију, на којој ће, како то Закон налаже, цена непокретности бити умањена за 20 одсто вредности у односу на почетну цену.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Н1, 2. 8. 2020)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Да се р(иј)ешимо, Саве, само. Па да нас Бог види.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading