Милош Ковић: Одговор С. Ристићу – смишљен покушај разбијања Покрета за одбрану КиМ

Прослеђујем Вам одговор који сам на ово писмо, у интерној преписци Покрета, упутио Славиши Ристићу

Милош Ковић (Фото: Соња Ракочевић)

Поштовани господине Вукадиновићу,

Објављивање писма Славише Ристића на сајту НСПМ потврђује да је реч о смишљеном покушају да се разбије Покрет за одбрану Косова и Метохије. Господин Ристић и његови пријатељи нису дали заједничку оставку, него су одлучили да воде готово свакодневну кампању. Они ће најбоље знати зашто и у чијем интересу покушавају да увуку Покрет за одбрану Косова и Метохије у свој свет страначких и тајкунских сукоба и страсти.

Довољно је видети са ким су се удружили. Временом ће то свима постати још јасније.

Прослеђујем Вам одговор који сам на ово писмо, у интерној преписци Покрета, упутио Славиши Ристићу. Политичарима и тајкунима, навиклим на новчане приливе из Управних одбора компанија и предузећа, али ненавиклим да посећују музеје, нека објашњења ипак се морају дати.

Славиша Ристић (Фото: КоССев)

Поштовани господине Ристићу,

Примио сам Ваше писмо. Изнели сте низ оптужби и, потом, очекивање да са Вама нећу полемисати. На политичке дисквалификације, којима апсолутизујете своју позицију и правдате своје грешке, заиста нећу одговарати.

Ви очигледно не разумете шта је и чиме се бави Историјски музеј Србије и шта у њему, без икакве надокнаде или привилегија, раде професори историје са Филозофског факултета. Нама и на Факултету плате исплаћује Министарство просвете. Очекујем да ће у листу сумњичења које ми Ви и Ваши пријатељи редовно упућујете, ући и захтев да се и тога одрекнем.

Желим Вам све најбоље у Вашем даљем раду.
Срдачан поздрав,
Милош Ковић

Опрема: Стање ствари

(НСПМ, 30. 7. 2020)

Прочитајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

7 replies

  1. Političari bi morali naučiti da se ne mešaju u poslove koje ne znaju.

  2. Покрет за одбрану Косова и Метохије прележаће и прездравиће ” дечије болести ” нископобудних и ситновајдисаних пребега, опадача и вероломних… Коме није до части, образа и морала нека иде у нспм, а коме јесте, остаће у Покрету за одбрану Косова и Метохије… Догодине у Призрену, уз силу и молитву Светог пророка Илије… У закриљу Његовог огртача Покрет за одбрану Косова и Метохије да одбрани и себе…

  3. Verujem pokretu za odbranu Kosova i Metohije. Nastavite dalje sa vasim radom . Moje je veliko razocarenje i u gospodina Ristica i gospodina Jaksica. Oni bi bar morali da znaju da se nemoze sve uraditi preko noci.

  4. До сад се сумњало, сад веч може се каже, и Кович је тзв. контролисана опозиција.

    У памет се брачо Срби. Куцнуо је час.

  5. Само напред, господине Ковићу! Надам се да се нећете обазирати никада на све несувисле коментаре од тзв. ,, интелектуалаца” да купљеним дипломама, којих је, нажалост, пуна Србија. Ка о среће да је Ваш покрет основан и раније, а не да од Броза наовамо Метохију и Косово сви развлаче к’ о Алајбегову сламу!

  6. Ми “мали” читаоци немамо све податке и немамо тако широке погледе на нашу стварност па би било лепо да нам господин Ковић каже зашто није подигнута оптужница против А. Вучићи.
    Не занима нас ваш сукоб са г. Ристићем нити било ким другим, само одговор на једно тако логично питање. Нисам ни знао да се о томе прича нити да ту има материјала за кривично дело, нисам правник, само кад је већ поменути Ристић питао, реците нам одговор. Ето, нас читаоце занима.

  7. @ Dobrivoje
    Нисам ни знао да се о томе прича нити да ту има материјала за кривично дело, нисам правник……..
    ++++
    Није то јасно ни правницима.
    Чак и онима који су до јуче били чланови тог покрета.
    А и шта ће им правници ?
    Можда је то ипак Покрет књижевника ( и фарисеја ) ?

    …………….Поводом питања подношења кривичне пријаве против Александра Вучића, човека који је најзаслужнији за де факто стварање Велике Албаније, у Председништву Покрета и целокупном Покрету постојали су различити ставови. Већину у Председништву Покрета је добио став да не треба подносити кривичну пријаву против Александра Вучића.

    Остао сам у мањини што ми није први пут и што, само по себи, не би био разлог за напуштање Покрета. Међутим, као обичан члан Покрета и правник и даље не разумем зашто кривична пријава, правно основана и добро написана, није била поднета. Нећу понављати бројне аргументе за овакав став које сам већ изнео у нашој преписци.
    Осим правних, не постоје ни политички разлози за не подношење пријаве.

    ПРЕДСЕДНИШТВУ ПОКРЕТА ЗА ОДБРАНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ Уважене колеге, Молим вас да ме избришете из чланства Покрета за одбрану КиМ

    Проф. др Дејан Мировић
    https://srbin.info/politika/zasto-nije-podneta-krivicna-prijava-protiv-vucica-izbrisite-me-iz-clanstva/

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading