ЕУ ускратила финансије пољским градовима без ЛГБТ

О којим је срединама реч, Европска комисија није саопштила уз образложење како је интерним правилима регулисано да се такве информације не објављују

Фото: Танјуг

Европска унија ускратила је финансирање за шест пољских градова који су се прозвали „зонама без ЛГБТ“.

„Државе чланице и државна тела морају поштовати вредности Европске уније и темељна права“, написала је на Твитеру европска повереница за равноправност Хелена Дали и нагласила да су одбијене пријаве шест пољских градова.

О којим је срединама реч, Европска комисија није саопштила уз образложење како је интерним правилима регулисано да се такве информације не објављују. Градови су се пријавили за програм tvinninga који повезује градове како би „гарантовали мирне односе“ и „ојачали међусобно разумевање и пријатељство“ међу европским грађанима.

Програм обезбеђује финансирање до 25.000 евра, објавили су медији у ЕУ. Предвиђено је да програм мора бити доступан свим европским грађанима, без обзира на њихов пол, расу, етничку припадност, уверења, године, сексуалну оријентацију и слично.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 31. 7. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. A,sta ako male sredine nemaju tu “srecu” da poseduju po nekog pripadnika lgbtiq ili kako god da se zovu,da li i tada u susret izlazi EU i naseljava pripadnike sa cudnim sexualnim potrebama ili mi sami moramu da ih uvozimo,pitam samo da bi znao kad “sutradan” udjemo tamo gde tece med i mleko.P.S. jadna je ta kula vavilonska kad se gradi na ovakvim temeljnim pravima.

  2. Болесници.

  3. Zasto maltretirate CEO svet sa Tim paradama? I nas i njih.Neka radi u svom zivotu kako ko hoce.Nego zele nasilnu nametnutu izmenu sistema vrednosti,razaranje porodice,nametanje torture manjine nad vecinom.Ma dosta vas je vise.Tako ste bahati i osioni.Bezosecajni i
    prazni. A nekad sam naivno verovala Tim spodobama sto za velike pare ponavljaju nametnute
    zlonamerne mantre,siledziski bahato .Ova korona je tako mnogo rasvetlila.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading