Атентатор на Антa Павелићa Благоје Јововић добио улицу у Земуну

Заменик градоначелника Београда Горан Весић раније рекао да је именовање улице по Благоју Јововићу историјска и људска правда

Фото: Принтскрин/beograd.map.in.rs

Одборници Скупштине града Београда усвојили су данас одлуку да Загорска улица у Земуну промени назив у улицу Благоја Јововића.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић раније је рекао да је именовање улице по Благоју Јововићу који је убио усташког злочинца Анту Павелића историјска и људска правда.

Он је, наводи Танјуг, на седници прочитао писмо породице Благоја Јововића у којем му породица захваљује на иницијативи и поздравља то што Србија и Београд не заборављају своје хероје и омогућавају да проговори правда.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 30. 7. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

4 replies

  1. Jednom i ja da podrzim nekoga na vlasti.

  2. Подржавам и верујем да овај портал читају нормалнији људи него они на „Директно” (не вређам власника и не знам ко је), али људи који се тамо јављају су нен……ни. Ако неко уради добру ствар ја ћу га у томе подржати.

  3. Шта им би, не знам; али је много добро. Ипак, зар се више не држмо граматике српскога језика? Ког то АнтА? Номинатив? Хајде с тим локалним, приватним граматикама, то код куће, ово је Србија.

  4. @ Катарина Крстић

    Што би рекли програмери, It’s not a bug, it’s a feature!

    ово је Србија

    Нећете веровати, али граматике баш у Србији прописују Миле-Мила (аналогно Анте-Анта), док је “у западним крајевима” (Клајн) уобичајено да буде Јоже-Јожу (аналогно Анте-Анту).

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading