Александар Боцан-Харченко: Непријатно смо изненађени и револтирани измишљотинама о „дубокој држави Русије”

Били смо непријатно изненађени и револтирани текстом са прве стране, који покушава да промовише измишљотину о ’дубокој држави Русије‘, написао је амбасадор

(Фото: Sputnik / Александар Милачић)

Руски амбасадор Александар Боцан-Харченко обратио се путем Твитера уредништву листа „Српски телеграф“, рекавши да је изненађен њиховим покушајем „да промовишу невероватну измишљотину о „дубокој држави Русије”.

„Били смо непријатно изненађени и револтирани текстом са прве стране, који без иједног доказа покушава да промовише невероватну измишљотину о ’дубокој држави Русије‘“, рекао је Боцан-Харченко на свом налогу на Твитеру.

Подсетимо, лист „Телеграф“ данас је на насловној страни објавио тему под називом „Дубока држава Русије руши Вучића из Путинових леђа“, на шта је објавом на Твитеру реаговао руски амбасадор у Београду.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 23. 7. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

5 replies

  1. Руси су ПОНОВО изненађени!
    Није им довољно једно искуство са Милом. Изгледа да желе да утврде то искуство и са вучићем…Или је нешто друго у питању? Можда желе да Србија крене путем Црне Горе? Србија за Украину?
    Све је могуће.

  2. И ја сам господине Александре био, не изненађен већ шокиран 2014. овом вести:

    ШЕФ РУСКЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ У ПРИШТИНИ: Нека Србија узме Север Косова, а Приштина Прешевску долину
    15:30 07.10.2014. 0
    SMSFacebookVkontakteTwitterViberWhatsAppTelegram
    shugarov

    Андреј Шугуров, шеф руске канцеларије у Приштини у изјави датој ”Зерију”, каже да је најразумнија опција за смиривање региона да се Прешевска долина да Приштини, а Север Србији. По његовом мишљењу, одлука која је прошлог века донета о тој територији је била вештачка.

    Руски дипломата и Приштини Андреј Шугуров је убеђен да за мањине нема будућности на Космету и да би због тога, како каже, размена територије између окупаторске шиптарске власти и Србије била најразложнија опција за обе стране и да стање треба да се врати на средину прошлог века, када је Прешевска долина била део приштинског пашалука, а север српска територија.

    Ви Руси јако лепо штитите наше интересе. Побегли сте са Приштинског аеродрома, нисте хтели да имате своју зону, да бар мало заштитите наш јадни народ . Зато се нисте либили да још 2005 отворите канцеларију за сарадњу са шиптарима и врло лепо сарађујете са наводно непризнатом државом.

    Зато Вас молим , не глумите изненађеност и Коштуничину необавештеност.
    Ако је и од Руса, много је.

  3. @Борат, друга @Зоран сложно, као две продужене руке Јелене НАТО Милић. .

    Нема вести а да они о Рuсији не заузму критизерско пљувачки став.

    Али, џабе шкрабате. Гитлер капут.

  4. Дон кихот, не прихватам да ме поредите са дотичном сподобом. Ако већ пратите моје коментаре могли сте прочитати да пишем да ћу увек остати Русофил , али истини се мора погледати у очи. Исправите само једну моју од многих констатација о данашњој руској катастрофалној политици према Србији. Претходни текст је цитиран. Да ли је нетачно да су држали судбину Космета у својим рукама држећи аеродром. Да ли су се експресно повукли и одбили зону одговорности. Да ли је тачно да имају конзулат који је Лавров отворио 2005 у Приштини коју не признају. Да ли тај конзулат ради са она 2 Србина који живе у Приштини. Да ли је тачно да се Путин више пута састао са крвником нашег народа који издаје Космет а на Јеванђељу се заклео да неће, дакле бише пута него са својим председницима Владе. Који је ефекат свих тих састанака, кад је овај на корак од признања непостојеће државе. Да ло је истина да је Путин плакао са Јеврејима, са капицом на глави код зида плача и обећао им помоћ око изградње трећег Соломоновог храма, а они који су православни добро знају шта то значи. Да ли је тачно да је рекао да је претварање Свете Софије у џамију, Турска ствар и то га у ошште не занима, јер сад зарађује на псарадњи са Турцима. Да ли је тачно да је у назови храму војске православне земље измешао све религије и секте које постоје….Не могу више да набрајам. Ја само оштро и аргументовано критикујем катастрофалну руску политику искључиво аргументовано. Руски народ не мешам у то јер је и сам жртва те политике, и јер је то мој братски народ. Тачка.

  5. Ево још један НОВИ цитат који потврђује мој коментар:

    Прошле године Русија је испунила обавезе из првог уговора о испоруци четири дивизије С-400 Турској, у вредности од 2,5 милиона долара. У јуну ове године су Русија и Турска постигле начелни споразум о испоруци другог комплета система ПВО.
    Системи противваздушне одбране С-400 “Тријумф” били су испоручени Турској за 2,5 милијарде долара, саопштио је шеф корпорације “РотсеХ” на састанку са руским лидером Владимиром Путином.
    28.07.2020.
    Хеј ДВЕ И ПО МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА, па толико не вреди ни “СВЕТА СОФИЈА”.

    Нисам ја проти Руса и њихових послова, свако има право на то, АЛИ БРАТЕ ДА СЕ НЕ ПРАВИМО БЛЕСАВИ.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading