Александар Вучић: Приштина диже све веће баријере између нас

Желим добре односе Срба и Албанаца, два највећа народа на Балкану. Биће потребно много година да до тога дође. И много труда и енергије у то морамо да уложимо, навео председник Србије

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Инстаграм BUDUCNOSTSRBIJEAV)

Председник Србије, Александар Вучић, рекао је данас да га брине, а то је видео у Паризу и Бриселу, питање могућности албанске делегације да сама доноси одлуке, а процењује да ће Приштина, због унутрашњих разлога, подизати све веће баријере између Албанаца и Срба.

Процењује и да ће због унутрашњих разлога Приштина подизати све веће баријере.

“Саслушање Хашима Тачија у Хагу баца у сенку све, и то је једина тема у Приштини, а дијалог им је формална, бирократска тема”, указао је он.

Вучић је, на питање да ли мисли да са представницима Приштине може да успостави елементарно међусобно поверење које је потребно за дијалог, рекао да никада не бежи од успостављања бољег поверења.

“Желим добре односе Срба и Албанаца, два највећа народа на Балкану. Биће потребно много година да до тога дође. И много труда и енергије у то морамо да уложимо”, навео је он.

Пренео је да су у Приштини на влади разматрали предлог новог закона о заштити вредности и врлина деловања ОВК, што значи да ће сваког Србина који би било шта рекао о деловању ОВК моћи да приводе и хапсе, исто као и везано за Рачак.

“Мислите да је с тим могуће да градимо ново поверење”, упитао је Вучић, тражећи одговор од Брисела.

“Ми ћемо дати све од себе да поверење и боље односе стварамо”, додао је он.

Новинарка са Косова, пре постављања питања, пренела је поруку Срба са Космета да Вучић има безрезервну подршку у напорима за борбу за КиМ.

На питање новинара шта очекује од наставка дијалога у Бриселу, Вучић је рекао да су две кључне теме сутра на дневном реду: нестале и интерно расељене особе и друга тема је економија и боља економска сарадња, те проток робе, капитала и услуга.

“Припремили смо се за ту тему и они су се припремили, гледамо шта можемо да урадимо, али борићемо се за интересе Србије и Срба на КиМ, то је наш циљ и обавеза и то је наш посао”, поручио је Вучић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Нова, 15. 7. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Највеће зло које је задесило Србију и Србски народ .

  2. Упорно се понаша к’о неко ко има овлашћења за нешто. А не схвата да је развлашћен и да више ни СНС-ом не управља. Следећа фаза протеста ће му то показати, али тада он неће имати времена ни да се склони, ни да моли, нити било шта да предузме. Једноставно ћемо се обрисати њиме и повући воду. А сад може да глуми великог политичара који решава велике ствари. Потпуно без икаквог правног, моралног или било каквог другог основа. Њему се на тим преговорима обраћају к’о сељак коњу, али он је непоколебљив и истрајан, он има визију. Све види, осим свог краја.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading