Александар Вучић: Надамо се да пре краја године можемо да имамо вакцину против короне

Ми се надамо да пре краја ове године можемо да имамо ту вакцину, која би била спас за Србију у потпуности, рекао председник Србије

Александар Вучић (Фото: Танјуг/РТС)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се нада да ће Србија пре краја године имати вакцину против корона вируса, наводећи да су у току разговори са једном земљом која већ даје вакцину људима.

Александар Вучић је навео да је Србија гледа да буде у првих 30 земаља које ће набавити вакцину против ковида-19 и да су у току преговори са земљом која већ даје вакцину, као и да се нада да ће она стићи у нашу земљу до краја ове године.

„Ми смо у разговорима са једном земљом, везаним за вакцину. Тестирање је завршено и даје се угроженима. Ми се надамо да пре краја ове године можемо да имамо ту вакцину, која би била спас за Србију у потпуности, и за економију и за целу земљу,“ рекао је председник Србије.

Истакао је да се Србија суочава са великим бројем заражених.

„Београд и Нови Сад опет воде у броју новозаражених, ту нема дилеме. Ми више не знамо где да смештамо људе, али тражимо решење. Оно што је у нашој моћи, радимо, али не разумем друге који не брину о здрављу нације. Данас ће сигурно бити већи број него јуче”, додао је Вучић.

Како каже, постоји проблем са смештајем оболелих.

„Не знамо више где да смештамо људе, замолићемо да нам у Арени омогуће прикопчење гасног разводника“, додао је председник.

Вучић је навео да не разуме људе, посебно оне који се баве јавним послом, да се баве више личним интересима него здрављем нације.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТС, 15. 7. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

5 replies

  1. “Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се нада да ће
    Србија пре краја године имати вакцину против корона вируса,
    наводећи да су у току разговори са једном земљом која већ даје
    вакцину људима.

    Са којом земљом се ”преговара” – зашто је то непознаница?!
    Србија је могла да има домаћу вакцину, да није продат,
    странцима усутупљен ”Торлак”, који је прозводио вакцине
    за овакве ситуације.
    Зашто сте отуђили Торлак и сада нам намећете стране вакцине???
    Србија има ВОЈСКУ СРБИЈЕ!
    Србија има ПОЛИЦИЈУ, ЖАНДАРМЕРИЈУ…СРБИЈЕ!
    Србија има домаћу/србијанску производњу наоружања и муниције!
    Србија има домаћу производњу хране!
    ЗАШТО СРБИЈА НЕМА ДОМАЋУ/СРБИЈАНСКУ ВАКЦИНУ???
    Вакцинација мора бити добровољна – као што је и у Русији!
    Свако ко се вакцинише може бити заражен, и бити преносник заразе.
    КОЛИКО ЈЕ ЉУДИ ПРИМАЛО ВАКЦИНУ ЗБОГ ГРИПА,
    па ”закачило” грип?
    Много!
    Ако оболели врло тешко стичу имунитет, како се од вакцине, онда,
    може стећи имунитет?
    Ако имунитета нема од природног заражавања и прокужавања,
    тешко да га може бити од вакцине!

  2. Најзад једна ОДЛИЧНА вест!!

    Ако га наговоримо да ПРВО ОН добије ту вакцину ВЕЛИКА ЈЕ ШАНСА да га се НАЈЗАД ОТАРАСИМО!!!

  3. @Драган Славнић
    Покушаћу да одговорим на Ваша питања

    Када Србија буде имала СРПСКУ војску, СРПСКУ жандармерију и полицију, СРПСКУ производнју оружја и муниције тада ће имати и сопствену производњу вакцина (мада за њом у опште не жалим, али ајде, да Вам одговорим), слободан избор имунизације и СВЕ ОСТАЛО што нас боли.

    Кад престанемо да се делимо и пожелимо да смо пре свега СРБИ а не грађани који живе на географском одредишту званом Србија моћи ћемо нешто да урадимо. Јер знате, грађанин нема осећај припадности НАРОДУ.

  4. Вучић млати као да се ништа не дешава, као да је неко за чије речи неко даје 5 пара. Овај његов аутизам није последица болести, него безобразлука и бескрупулозности. Он предстравља вакцину као неки домет и као нешто за шта ће се он изборити. А вакцинација је основна ствар у развоју програма короне. Па она је суштина! Све што се дешава у вези са короном је подређено вакцинацији, контроли становништва, чиповању, потпуном слому привреде и сад он глумата великог спаситеља који ће обезбедити вакцине за све. Тако је набавио респираторе и маске и заштитна одела. Продаје нам му*а за бубреге и ради по програму који му је задат. Исто тако брани Косово. Исто тако отвара туђе фабрике по Србији. Исто тако подиже силне кредите и за те паре гради један пут, од пара за које би мог’о да направи 3. Тако се купује оружје, тако се продаје оружје. Све, апсолутно све се ради у његовом аранжману, без учешћа и сагласности било ког државног органа.
    Вучићу, с тобом нема преговора и некакве примопредаје власти. Кад схватиш да си нико и ништа, свхатићеш и да ти је крај. Нема институција иза којих ћеш се склонити, јер си их лично ти уништио. Продаће те они који ће добити долар више него што си им ти дао.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading