Албанци са југа Србије од Вучића тражили Министарство локалне самоуправе

Делегација Албанаца затражила је место министра локалне самоуправе, помоћника министра економије, државног секретара у Министарству просвете

Александар Вучић на састанку са посланицима са албанске мањинске листе (Фото: Бета)

Градоначелник Прешева, Шћиприм Арифи објавио је да је делегација албанских странака у којој је био данас у Београду, на састанку код председника Србије Александра Вучића, поднела захтев да добију место министра локалне самоуправе, помоћника министра економије, државног секретара у Министарству просвете и председника Координационог тела Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Арифи је на „Фејсбуку” написао да је заједничка листа на изборима 21. јуна „Албанска демократска алтернатива – Уједињена долина” данас имала консултације с Вучићем о формирању нове владе Србије и укључивању Албанаца у њу.

„Данас смо председнику Вучићу јасно ставили до знања положај Албанаца у Прешевској долини. Овај пут другачије. Ако жели показати свету колико су европски као народ, сада је време да то и докаже. Нема више речи. Да бисмо ми Албанци постали део Владе, захтевамо следеће услове: 1. Министар Министарства локалне самоуправе; 2. Помоћник министра економије: 3. Државни секретар у Министарству просвете; 4. Председник Координационог тела.

Чекамо одговор!”, написао је Арифи, преноси Бета.

Коалиција „Албанска демократска алтернатива – Уједињена долина” је у писму председнику Србије написала да је заинтересована за интеграцију Албанаца у државне институције Србије, за решавање проблема у образовању, за економски развој региона, за питање правосудних институција и за пуну интеграција Албанаца у Координационо тело Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Скраћење наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар