Драган Вујичић: Шта се десило са истином о Сребреници

Срби су за злочине добили више година робије него Немци у Нирнбергу 1946. године

Камен у Меморијалном центру Сребреница – Поточари (Фото: Википедија)


Без истине и правде нема мира – тачно је казала Мунира Субашић, сребреничка мајка у суботу, на мезарју у Поточарима.

Не рече Мунира да је „правда“ одавно стигла наводне џелате. У Хагу добише 1.024,5 година робије док су Хрвати кажњени са 183, а муслимани са 41,5 година. И у судовима БиХ Србе осудише на преко 1.000 година затвора. Срби су за злочине добили више година робије него Немци у Нирнбергу 1946!

Истине нема. Када је рат у БиХ почињао 1991, према попису је муслимана у БиХ било 43,46 одсто, а 2013. године избројано је да их има више од 50 одсто. У РС живи више од 16 одсто муслимана, а у Федерацији ни два одсто Срба. Страдали су у бошњачкој борби за „мултиетничку грађанску“ Босну?

Драган Вујичић

За разлику од Срба, Бошњаци су после рата бројали и српске жртве (Немцима није пало на памет да броје мртве Јевреје). Према сарајевској Књизи мртвих коју је саставио Мирсад Токача (у рату инспектор МУП у Сарајеву), „под тробојком“ је погинуло 20.775 војника и 4.178 цивила. Тај податак Сарајева, службени је за Брисел и Вашингтон и Кандићку… не и за српске мајке.

Оне знају да су у „Мезарју геноцида“ покопани и: Нусрет Салиховић, Сенад Јусић, Салчин Хоџић, Аљо Хусеиновић…баш из Поточара који су на Петровдан 1992. попалили: Гниону, Јеремиће, Мановиће, Брежане, Загоне, Залазје, Сасе (47 српских жртава), 8. августа Јежестицу (девет) или 24. септембра Подравање (32)… Укупно 3.262 српска сина.

Гадна је сребреничка прича. У Поточарима, на споменику са бројем и три тачке, уклесане су речи Мустафе Церића, исламског поглавара током рата:

„Нека освета буде Правда! У име Бога Милостивог, Самилосног, Молимо Те Боже Свемогући, Нека туга постане Нада, Нека мајчина суза Буде молитва: Да се никоме никад Не понови Сребреница!“

А истина?

Опрема: Стање ствари

(Вечерње новости, 13. 7. 2020)



Categories: Преносимо

Tags: , ,

1 reply

  1. Danas zalimo,za svojim,ali oluju slavimo jer mrzimo sve Srpsko,e to je poruka koja stize svake godine iz Srebrenice.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading