Руски генерал: Турска покушава да пронађе „слабе тачке“ код С-400

Бивши саветник команданта противваздушне одбране Копнених снага СССР нагласио да се из С-400 не може извући технологија, „стога се њихове карактеристике морају откривати емпиријским путем“

С-400 (Фото: Спутњик/Дмитри Виноградов)

Тестирање С-400 омогућило је турским војницима да оцене ефикасност руских система и, вероватно, нађу слабе тачке, изјавио је бивши саветник команданта противваздушне одбране Копнених снага СССР генерал-потпоручник Александар Лузан.

„Током тестирања противваздушних ракетних система С-400 турска војска је изводила електронска гађања авиона. То је омогућило да се истовремено проуче специфичност употребе, оцени ефикасност, а можда је циљ био и да се пронађу слаба места система“, изјавио је Лузан.

Генерал је нагласио да се из С-400 не може извући технологија, „стога се њихове карактеристике морају откривати емпиријским путем“.

Портал Fighter Jets World“ раније је саопштио да је турска војска почела са новим тестирањима противваздушних ракетних система С-400 против америчких ловаца Ф-16 и Ф-4 на авио бази Муртед, недалеко од Анкаре.

Прошле године Русија је испунила обавезе из првог уговора о испоруци четири дивизије С-400 Турској, у вредности од 2,5 милиона долара. У јуну су Русија и Турска постигле начелни споразум о испоруци другог комплета система ПВО.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 9. 7. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. 4 diviziona a ne divizije, kostaju 2,5 milijardi a ne miliona dolara.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading