Милош Ковић: Млади на протесту нису ни десничари ни левичари, они воле своју земљу и не дају Косово!

Шта данас значи левичар или десничар? То су млади људи, који певају песме о Косову – и док су певали песме о Косову полиција је кренула да их туче, рекао проф. Ковић

Милош Ковић (Фото: Снимак екрана)

У „Прегледу дана“ TV Newsmax Adria гостовао је проф. др Милош Ковић, заступник Покрета за одбрану Косова и Метохије, који се осврнуо на протесте у Београду:

„Ја не могу да говорим о томе чији су тамо били шпијуни, о томе не знам ништа, могу да говорим о ономе што сам видео на протестима. То су неки нови млади људи, то је нека нова енергија. Ми нисмо више у деведесетим.

Отишао сам да видим те младе људе, био сам на оној раскрсници Ресавска и Булевар, нагутао сам се тог сузавца – то није ни сузавац из деведесетих, то је много јаче.

То је нова генерација која се појавила, то је урбана београдска омладина. Они су искључиво певали песме о Косову, „Са Косова зора свиће“. Дакле, нешто је ново. Ја сам био и на литијама у Црној Гори, тамо је 80 одсто младих. Био сам и на Газиместану ове године, 90 одсто је било младих.

Треба да престанемо да учитавамо своје идеолошке представе… Да ли су они левичари или десничари, шта данас значи левичар или десничар? То су млади људи, који певају песме о Косову – и док су певали песме о Косову полиција је кренула да их туче. Сад то више није било потискивање, они су упали у Пионирски парк и кренули су да нас бију, а између нас је падао сузавац. Били смо потпуно опкољени. Они су те дечаке и девојке тукли немилосрдно. То су наша деца, а Вучић их сада оптужује да су фашисти… Он њих оптужује да су екстремни десничари – а знамо како је Вучић почео каријеру у Радикалној странци, и сад су му наша деца екстремни десничари! А они певају о Косову, само воле своју земљу, пазите – они вичу „Не дамо светиње“!

Престанимо са нашим идеолошким учитавањима, и власт и опозиција. Вучић је изгубио њихово поверење, бојим се да је и опозиција изгубила њихово поверење. Уђимо међу њих, саслушајмо њихово мишљење. Било је међу њима тих „мишића“ који су бацали камење, не изгледају особито привлачно, али убедљива већина су средњошколци и студенти. Понављам, урбана омладина, која пева о Косову. То је светски тренд, погледајмо Сједињене Америчке Државе, обнову побожности – нарочито код оних људи око Трампа. То је глобални феномен обнове побожности међу младим људима. То је та идентитетска политика.

Дакле, отворимо очи, саслушајмо те младе људе – они нису ни десничари ни левичари, они воле своју земљу и они не дају Косово!“

Наслов, транскрипт и опрема: Стање ствари



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

7 replies

  1. Ković ne poznaje demonstrante i ne može suditi o njima. Ne zna ni ko ih je doveo. Morao ih je pitati ko ih je doveo.

  2. Зар се нису скупили због мера против епидемије? Откуд Косово у тој причи? Да ли окупљање у сред епидемије води даљем заражавању и да ли је то патриотски? Зар нису у Црној Гори обустављене литије из здравствених разлога а овде где је много гора здравствена ситуација се подржава окупљање.

  3. @Живко…Нису се окупили ни због епидемије ни због Косова и окупили су се и због епидемије и због Косова. Окупили су се због једне једине ствари због које су нам нерешив проблем и епидемија и Косово и Република Српска и робовласнички закони и прошлост и будућност. Окупили су се зато што им је дојадило што у овој земљи апсолутно све зависи од једног јединог човека и од тога на коју ногу ујутру устане, што све институције система имају једно једино име и што се све одлуке доносе из једне једине главе. Ако се већ питате да ли окупљање пар хиљада људи усред епидемије (вероватно мислите на актуелне протесте) води даљем заражавању и да ли је то патриотски, што се не запитасте да ли је окупљање три милиона људи за изборе водило даљем заражавању и да ли је то било патриотски? И нису у Црној Гори литије заустављене због здравља народа, већ због здравља и останка на власти и слободи једног јединог човека.

  4. Муфтија изБугојна је тотално издув’о, параноја мери 9 рихтера. Сад је почео да шаље “ај-ти јединице” на све сајтове, укључујући и овај, али, судећи по количини глупости коју сви ови Живrankoви могу да изусте, у типично напрдњачким кратким коментарима типа “Живео друг”, а којима је мера патритоизма број сати седења у кући, док чекају да им лез**јАна, ДрнДар(иј)а и ДрКонПеца прочитају коминике за тај дан, муфтији и јесте најбоље да остане у Паризу, у оним тајним Макаронковим одајама, где домаћин прецедник прима само највеће интимусе, попут нашег Ћипурића и она два Мркајла, док му мама-супруга бива на одмору. Судећи по “елану” који бије из ових напредних излива малог мозга на још мањи папир, очигледно је да су и сендвичи отањили, па су сад к’о у Јарета, две кришке леба а унутра ништа. На крају ће га и они оставити и кренути у прве редова “Не дамо Косово” галамџија, али ћемо их лако познати по задаху што воња на мортаделу од цркнуте коњетине. То је ионако једино што голог**и цар још може да шиба из одвећ склиског му седла. Његова културна револуција (а за друго душевни комуналац, љубитељ китајске заставе и пута свиле који никад неће бити утабан, ни не може да зна) доживела је крах, самлевена од оних које је хтела самлети. Српске деце, која показују да разликују сису од весла, која више неће да буду mouthwash чијом ће будућношћу муфтија по 12 пута дневно безуспешно да испира ла**ива уста, и која више не могу да гледају како им мајке и очеви клече на кукурузу за два литра зејтина и џакче брашна, купујући тој деци још један дан уштипак-живота. Сатрап, са сивом масом баждареном на Хромог Дабе Јајце, коначно је упознао 21. век.

  5. Хвала @Драган Р и без намере да Вас убеђујем у било шта, само констатујем:
    1. На изборима 3 милиона људи није било на једном месту у исто време, максимум је био око 10 људи у просторији, са све комисијом, у исто време. А на протестима је било по неколико хиљада прилично густо збијених и активних људи.
    2. Врх СПЦ у Црној Гори прогласио је прекид литија из здравствено безбедносних разлога, поштујући мере мрског диктатора.

  6. Живко, није тема одржавање панике, како би непостојећи вирус наставио да виртуелно постоји. Зашто није изолован, зашто није предузета прописана процедура за дефинисање истог као узрочника болести, зашто се “открива” тестом који за то није предвиђен, зашто је СЗО прогласила пандемију, када смо још далеко од броја заражених који је СЗО прописала, као параметар за проглашење исте? Због Вас корона верника, све нас ће ово скупо коштати!

  7. Господе,молим ти се за мир у народу нашем и у Цркви нашој…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading