Милош Ковић: Млади људи бране Косово, светиње, државу и законе

Протести усмерени против политике „разграничења“ Србије са Косовом и Метохијом и последичног распарчавања Србије, коју води Александар Вучић

Протест у Београду 7. јула 2020. (Фото: Владимир Живојиновић)

Свако ко је данас на улицама Београда и ко прати медије, може да уочи следеће:

  1. На протестима започетим у Београду 7. јула, који су за повод имали катастрофалан однос власти према пандемији, певају се косовске песме, скандира „Не дамо Светиње“ и полицији добацује „Идите на Косово“.
  2. Убедљиву већину демонстраната чине млади људи.
  3. Председник републике Александар Вучић изјавио је да га они оптужују за издају Косова и да слабе његове позиције у преговорима.
  4. Александар Вучић и режимски медији воде кампању блаћења ових младих људи, оптужују их да су хулигани и да их воде страни агенти.
  5. Опозициони медији под контролом НАТО структура покушавају да преузму покрет и да прећуте његову косовску суштину.
  6. Полиција се са овим младим људима обрачунава на веома бруталан начин.
  7. Црква ћути, за разлику од њене Митрополије у Црној Гори, која је преузела протесте и спречила сукобе грађана.

Са протеста у Београду 7. 7. 2020. (Фото: Снимак екрана/N1)

Из ових чињеница можемо да закључимо следеће:

  1. Протести су усмерени против политике „разграничења“ Србије са Косовом и Метохијом и последичног распарчавања Србије, коју води Александар Вучић. Млади људи на улицама бране своју државу, законе, суграђане и светиње од узурпације и велеиздајничке политике Александра Вучића.
  2. Протести су, већ сада, после удараца који су дошли споља, заиста ослабили председникову политику „разграничења“ Србије са Косовом и Метохијом.
  3. Нужно је да протести брзо добију јасно вођство, које ће артикулисати захтеве и спречити насиље.

Опрема: Стање ствари

(Покрет за одбрану Косова и Метохије)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

6 replies

  1. @”Црква ћути, “,
    Iz ovoga, moze da se zakljuciti i sledece: Crkva je obilato podmazana, raznim donacijama od strane vladajuce klike, da uglavnom cuti na kosovsku izdaju. Umesto toga, na zalost, mu dodeljuje ordenje.

  2. Na dalje, to cutanje Crkve na zalost znaci da je srusen i poslednji bastion odbrane Kosmeta, upravo onaj koga pominje Branislav Matic u svom antologijskom tekstu “Veleizdaja na rasklapanje”, i u “Patrijarhovoj veceri”

  3. Као Крст

    Растем
    У Висину
    Руке ширим
    У Ширину
    Корјеним се
    У Дубину8
    Као Крст

    Момчило

  4. Веома једноставно, Црква ћути јер не сме да говори против народа јер по дефиницији Црква је народ а не само грађевина и не само потплаћене Владике и Патријарх. Са друге стране не сме да говори против онога ко ју је потплатио или уценио знањем њихових прљавштина. На крају крајева зато су га и одликовали. Не треба ту нека велика памет.

  5. Па дајте то вођство,све је тачно у тексту,ви сте ти који једино имају углед у народу и вођство мора бити из ваших редова

  6. Покрет за одбрану Косова и Метохије МОРА да стане испред ових младих људи, родољубивих и часних, МОРА да исту ту образну младост одбрани од евротлантске велеиздајне булументе и МОРА да позове СПЦ да стане и испред покрета и испред Србске младости… Ово МОРА подразумева и ОДМАХ…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading