Александар Вучић из авиона за Париз: Држава ће умети да заштити мир и стабилност

У видео-поруци на званичном Инстаграм профилу Будућност Србије, Вучић је синоћне нереде у Новом Саду упоредио са упадом фашистичких јединица у тај град 1941

Фото: ФоНет/ Инстаграм председника Србије

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас грађанима Србије да ће држава умети да „заштити мир и стабилност упркос криминалним, хулиганским, насилничким нападима“ којима су, како је навео, „сви шокирани“.

У видео-поруци на званичном Инстаграм профилу Будућност Србије, Вучић је синоћне нереде у Новом Саду упоредио са упадом фашистичких јединица у тај град 1941. и замолио све грађане „и у Београду и у Новом Саду и у свим другим градовима“ да се „не супротстављају батинашима“.

„То ћемо да радимо ми, као држава. Радићемо и победићемо. Сачуваћемо мир за нашу земљу. Предаја никада није била опција“, рекао је Вучић.

„Ја сада летим за Париз да се борим за нашу Србију. Видимо се ускоро. Србија побеђује“, додао је Вучић у видео-поруци из авиона на путу за Париз где се данас састаје са француским председником Емануелом Макроном.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 9. 7. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

4 replies

  1. Е сад ми је мука, кад он прича о фашизму.

  2. Теби је приоритет да да одеш у Париз? Из тога је видно да све иде по плану. Ипак, ти се мало распитај пре повратка, ако буде повратка.

  3. Да ли се то председник брине за фасаде а не за људе. Фашисти нису дирали фасаде али су зато убијали људе. Срамотно је да Стање ствари крије суштину поруке која показује отсуство здравог разума код онога који мисли да води народ.

  4. Нисам патолог ал’ могу да извршим краћу аутопсију ове изјаве.

    1) “Председник Србије Александар Вучић поручио је данас грађанима Србије да ће држава умети да „заштити мир и стабилност …”

    *** у побуни против окупације, колонизације, полицијског часа и принудног вакцинисања све деце до 12 година (између осталих принудно вакцинисаних) овако нешто може да изјави само окупатор.
    У вези са дотичним то и није нека новост.

    2) “криминалним, хулиганским, насилничким нападима” + “упоредио са упадом фашистичких јединица у тај град 1941”

    *** овде се не ради само о познатом маниру демонизације противника (што за дотичног такође није новина) већ и о фашизацији споственог(?) народа, и то у маниру осведочених аутошовиниста, да не идем даље у назад од рецимо Константиновића;

    3) “То ћемо да радимо ми, као држава.” + обраћање преко Инстаграма из авиона на путу за Париз (о симболике!)

    *** Кажу да не постоји писани доказ да је Луј XIV, обраћајући се парламенту, изјавио “Држава – то сам ја.” Ми сад ето имамо умишљеног Луја уз напомену да је ипак рекао “ми”. Под “ми” на Србе сигурно није мислио а извесно ни на своју дворску камарилу. Могуће да јесте на Тонија Блера, поготово ако се узме у обзир и наставак …

    4) “Сачуваћемо мир за нашу земљу. Предаја никада није била опција“

    *** Ово је још један еклатантан пример несрпског, вештачко-интелигентног, лоше преведеног “новоговора” којег смо имали прилике да се наслушамо у саопштењима Кризног штаба. На српском се овако не изражава, па било преко Бебе, било од Тонија непосредно, било са више инстанце.

    5) Бонус за читаоца коментара који је издржао до краја:
    “за нашу земљу” ?!?
    “за нашу децу” ?!?
    “наш језик” ?!?

    *** Ко се усуди да употреби “српски” уместо “наш” уз било који од ових појмова очигледно ће да изгуби гомилу “лај(чак)ова” на највишем месту.

    Ове речи … не зна се да ли је црње ако их је сам изабрао или ако их је добио “на готово” па објавио.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading