Александар Боцан-Харченко: Изопачено тражити „руски траг“ у нередима у Србији

Боцан-Харченко се огласио на свом налогу на Твитеру, подсећајући да истицање неоснованих оптужби од стране појединаца на рачун Русије није реткост

Александар Боцан-Харченко (Фото: Sputnik / Александар Милачић)

Руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харчено одбацио је данас наводе о „руском трагу“ у организацији нереда у Србији.

Боцан-Харченко се огласио на свом налогу на Твитеру, подсећајући да истицање неоснованих оптужби од стране појединаца на рачун Русије није реткост.

„Иако истицање од стране ЦЕАС-а апсурдних, неоснованих оптужби на рачун Русије није реткост, зачуђује то колико изопачена може да буде перцепција реалности код „стручњака“ који су пронашли „руски траг“ у организацији нереда у Србији“, написао је он на свом налогу на Твитеру.

​„Веома је жалосно када као подстрекач пропаганде „руске претње“ и ширења примитивних русофобских клишеа наступа, одбацивши све стандарде професионализма и објективности, организација која претендује на улогу „центра за студије“, навео је руски дипломата.

Он је додао да је „поготово тужно да су измишљотине лакомислено подржане од стране низа медија земље…“.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 9. 7. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Поздрав за господина Харченка. Српски народ не верује у теорије завере коју пласирају домаћи медији. Ми знамо да једна ласта не чини пролеће, тако ни једна девојка која говорила руски на протестима не значи ,,Руски утицај”. Девојка се експонирала, рекла да се у Русији борила против Јељцина и Путинове диктатуре, а јасно се види да лаже јер судећи по њеној животној доби у време Јељцина она је још пишкила у ноши. Девојка је вероватно српска снајка…
    Исто тако изјаве Сергеја Трифуновића да је на скупу чуо људе да говоре руски нису за веровати. Тај пропали глумац је русофоб, србомрзац и без икакво гугледа међу народом. Тешко да ће му неко поверовати.

  2. штампани и електронски медији у Србији већ дуже време су уништени и поништени.
    Оно што их симулира одавно није српско и претворило се у НАТО огласну таблу.
    Ово се, на жалост, односи и на медије финансиране из буџета Републике Србије, укључујући (и не ограничавајући се само на) Јавни медијски сервис европске Србије.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading