Вређање Новака Ђоковића на новозеландској националној телевизији и двоструки стандарди америчких медија

Иако је вирус корона регистрован код учесника турнира у Атланти то није изазвало медијске осуде као појава вируса на Адриа туру

Новак Ђоковић на Адриа туру (Фото: Essentially Sports)

Џон Кембел, водитељ националне телевизије на Новом Зеланду извређао је најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

Речи којима је назвао најбољег српског тенисера свих времена су потпуно сулуде и не могу се оправдати!

Док је ишао прилог о Адрија туру у Задру и о томе како се Новак опоравио од вируса корона, водитељски трио се смејао на глас, подсмевао, а онда је Кембел „досолио“ ствари наизглед успутним коментаром: „Он је ку**ц“.

(Мондо, 4. 7. 2020)

Навијачи свим срцем стали уз Новака Ђоковића

Амерички тенисер Френсис Тијафо оболео је од коронавируса током тениског турнира у Сједињеним Америчким Државама, а, занимљиво, тамошњи медији нису ни приближно критични према организаторима и зараженима као што је то било у случају Адрија тура који је организовао Новак Ђоковић.

Наиме, двоструки стандарди примењени су и овог пута, јер, док је турнир најбољег тенисера света дочекан „на нож“, како током одржавања, тако и у моменту када се појавила корона, мечеви у Атланти се не коментаришу ни приближно на исти начин.

Јавна критика организатора је изостала, а уз све то, болест Тијафоа се скоро и не помиње, док ће Сем Квери, који је играо у суботу против Тијафоа, наставити најнормалније са такмичењем.

Тако су се, са једне стране, утркивали ко ће пре „пљунути“ Новака и Адрија тур, док позитиван тест и корона на тлу САД-а, није „никакав проблем“ за наставак такмичења. Наравно, ово није промакло навијачима у свету који су стали у одбрану Новака.

„Занимљиво је видети како тениски медији у САД и Великој Британији нису били ни близу тако злобни у критикама овог догађаја и инцидента као што је то био случај са Адрија Туром“, написао је корисник са надимком „Dazzling Dazz“ који је коментарисао и два статуса америчког тениског новинара Брета Хабера:

„Врхунац лицемерја америчких медија“ – осврће се „Dazzling Dazz“ на статусе Хабера који је испљувао Ђоковића и целу ту ситуацију на Адрија Туру, док је у „случају Тијафо“ само пожелео брз опоравак поменутом тенисеру.

Неки су се иронично запитали да није Новак можда крив и за то што се десило у Атланти, док су други тражили „објашњење“ од људи који су из првих редова критиковали Србина.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Вести онлајн, 5. 7. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading