Покрет за одбрану КиМ: Вучић да одговори да ли је са злочинцем Тачијем договарао размену територије

Председник да потврди или оповргне да је још од 2018. са злочинцем Хашимом Тачијем договарао тзв. „разграничење“, тј. размену територије, како износи Џон Болтон

Александар Вучић и Хашим Тачи (Фото: European Forum Alpbach/Andrei Pungovschi/Flickr)

У светлу најновијег открића које је изнео Џон Болтон, некадашњи саветник председника САД за националну безбедност и учесник у преговорима српских власти с илегалним структурама са Косова и Метохије, обраћамо се председнику Републике Александру Вучићу, захтевајући у име српског народа и јавности Србије да:

  1. потврди или оповргне да је још од 2018. са злочинцем Хашимом Тачијем договарао тзв. „разграничење“, тј. размену територије између Србије и њене окупиране јужне покрајине, како износи Болтон.
  2. обавести народ и јавност да ли је и с ким од представника релевантних државних органа Србије, када и на којој основи усагласио заступање таквих или сличних предлога у име наше државе, или је без ичијег службеног знања, а на властиту иницијативу, супротно Уставу Србије и Резолуцији 1244 СБ ОУН, радио на трајном правном одвајању Косова и Метохије из уставно-правног система Србије и његовом прикључењу Великој Албанији?

Инсистирамо да се председник Републике, или неко друго службено лице с његовим овлашћењима, у најкраћем року изјасни о овим питањима која, након поменутог обелодањења, себи постављају српски грађани, нарочито с Косова и Метохије. Уколико одговор изостане, сматраћемо то прећутним признањем председниковог учешћа у том, али и у другим покушајима противправног, историјски неодговорног и комадања наше отаџбине, о томе ћемо обавестити јавност и грађане и предузимати даље кораке у складу са, нажалост, још једном потврђеним сазнањима.

Београд, 6. јул 2020.
Председништво Покрета за одбрану Косова и Метохије



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading