Предраг Кон: Носићемо маске до пролећа

Ако ставимо маске и носимо их стално, тај вирус нема где, поручио је доктор Кон

Доктор Предраг Кон (Фото: Филип Краинчанић/Нова.рс)

У Београду је 85 одсто позитивних од оних који се тестирају и то је снажан податак, рекао је за портал Нова.рс епидемиолог Предраг Кон и нагласио да ношење маски није питање „хоћу – нећу, већ је питање обавезе која ће трајати јако дуго – све до пролећа следеће године“.

Вирус нам је јасно рекао: нема сезоне код мене, код мене је ситуација да идем и преко лета и преко зиме, у било које годишње доба, поручио је Кон.

„Ово ће бити таласасто, поново ћемо имати пад, чим дође до опуштања биће раст и биће тако све до доласка вакцине“, уверен је Кон. „А, ако не дође до вакцине, указао је он, мораћемо сви, кад кажем сви – више од пола да се заразимо. Морамо да радимо постепено и са спровођењем мера спречавамо вирус што је могуће више“, оценио је Кон, тврдећи да никада није била оваква активност вируса каква је данас у Београду.

На питање шта после две недеље, на колико су уведене мере обавезног ношења маски у затвореном, Кон одговара да после две недеље остају маске „и остаће до даљег“. „Све остало је знак питања. Ако се научимо да идемо у ноћне клубове са маскама. Ако ми неко гарантује да ће тако да буде… Сви непрекидно причају да нешто не може. Да не може да се направи утакмица тако да дође 5.000 са размаком, па онда неће бити утакмице“, предвидео је он.

„Ја браним становништво Србије од вируса. Да ли сам у тој ситуацији са влашћу, или не, ја једноставно имам јасне показатеље да сам врло често у сукобу, поручио је Кон. Тај сукоб није не знам какав, то је вербална размена мишљења. Када прелази у бес или нешто неприхватљиво, ја кажем – добро, ја разумем. Тај сав бес који постоји треба преусмерити према вирусу и стављати маске. Ако ставимо маске и носимо их стално, тај вирус нема где“, закључио је он.

Опрема: Стање ствари

(Нова.рс/Данас, 3. 7. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

6 replies

  1. Решење проблема је у ”дистанци”, за почетак од 1,5 до 2 метара, а касније,
    та ће се дистанца ”природно” повећавати како се буде ”вакцинацијом”
    проређивало становништво планете.
    Др Кон врло сугествинно и аутритативно предвиђа време ношења маски – до
    пролећа – до после Васкрса, а о вирусу се врло мало зна?!

    ”Ако ставимо маске и носимо их стално, тај вирус нема где“, закључио је он.”?!

    А, како ћемо нормално дисати?
    НОРМАЛНО ДИСАЊЕ НИЈЕ ОБАВЕЗНО, али МАСКЕ СУ – ОБАВЕЗНЕ?!
    Можда је решење у томе да престанемо да дишемо, и тако 100% ”онемогућимо”
    да вирус продре у наш организам.
    Докле тако?
    Док не добијемо вакцину/чип, не пређемо 100% на ГМО исхрану, и пређемо
    на брзи ”интернет” – 5Г, 6Г…, не озаконимо људождерство, ставимо ван закона
    породицу, озаконимо промискуитет / полно општење свакога са сваким,
    без обзира на пол, сродство или узраст, содомија и ко зна које још ”врлине” НСП/,
    тек онда се може очекивати ”ублажавање” ”епидемиолошких мера”.

  2. Имати стида и савести, части и образа, макар како бибер зрно, подразумева и обавезује чак и ” овакво нешто ” као што је” др” кон, да ради свега учињеног и изговореног, свесно и са намером себе зарази ” ковид вирусом” и ” прикачи” се на респиратор… А Божија Милост појавиће себе и ” овакво нешто ” као” др ” кон” устаће испод респиратора и… ***** *** ******… Сву ужасност Дијаболичне Растројености (др скраћеница) коју исијава ” овакво нешто” као ” др ” кон открива чувени ” Мунов крик “, те ако когод метне маску преко те слике, можда и ја маску ставим…

  3. Коне,
    Од Видовдана бијем битку против здравственог система Србије и против “неке” болести”. Прво сам био принуђен да издржим малтретиање, понижавање и опструкције у ковид амбуланти. Онда сам, схвативши да је циљ ковид амбуланте да пацијент не буде прегледан и не буде званично заведен као болесник, отишао кући где сам лижем своје ране.
    Коне, зашто прећуткујеш чињеницу да нема тестова? Коне, зашто не желиш да знаш за страховито малтретирање пацијената који сатима, без клупа, без вецеа, без воде стоје у редовима и чекају НИШТА? Коне, зашто за мене нема места на Инфективној клиници, а за Чеду Јовановића има? Како сви ти буздовани дођу до болнице, а да нису ни видели ковид амбиланте, редове, падања у несвест? Зашто Коне за њих све може, а за гологузију не може? Коне, зашто ја, после недељу дана, не знам ни од чега сам болестан?

    Коне, како спаваш?

  4. Ово ће бити таласасто, поново ћемо имати пад, чим дође до опуштања биће раст и биће тако све до доласка вакцине“, уверен је Кон.

    Besramnik ponovo mantru ponavlja. Dole vakcinalni sadizam!

  5. @Твоја савест: Ма, шта ми наприча? Шта му је то па савест, па да рез.потпуковник и члан овог…оног… итд. др. Кон треба да је има? Јел` се та “савест” маже на `леба? Јел` се то сипа у трактор? Јел` то помаже у добијању унапређења у (макар и резервне) чинове? Јел` то даје добре и комфорне станове? А, буди сигуран, добри и несретни човече, Кон и остала слична проституисана медицинска булумента изванредно добро и комфорно спавају… Све док им у посету не дође моја имењакиња….

  6. “Ако ставимо маске и носимо их стално, тај вирус нема где, поручио је доктор Кон”
    Не преостаје вирусу ништа друго него – назад у лабораторију.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading