Гугл објавио извештај о кретању грађана Србије

Кретање грађана на станицама јавног превоза је мање за 80 одсто, а на радна места 81 одсто, док је промена у вези са местом пребивалишта само два одсто

Фото: CC0/pixabay

У Србији је смањено кретање грађана због вируса корона и то за 75 одсто у ресторанима, кафићима, биоскопима, музејима и сличним објектима, показује извештај компаније Гугл о кретању становништва.

Према последњим подацима за Србију које је Гугл објавио, у поређењу са основном вредношћу смањено је кретање око пијаца и продавница за 74 одсто, а посета парковима за 72 процента.

Овај извештај о кретању становништва који је недавно објављен и даље показује за Србију велику разлику кретања у односу на месеце током зиме.

У извештају се за основну вредност, са којом се пореде тренутни подаци, узима одговарајући дан у недељи током периода од пет недеља између 3. јануара и 6. фебруара ове године.

Највећи пад је везан за радна места и станице јавног превоза, а смањено је и кретање у односу на средину маја, као и у поређењу са првим данима јуна.

Кретање грађана на станицама јавног превоза је мање за 80 одсто, а на радна места 81 одсто, док је промена у вези са местом пребивалишта само два одсто.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 3. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. У Србији се под плаштом короне, циљано и свесно, убија живот. Оно што представља болну дилему је питање: У којој мери је, све што се догађа, убиство а у којој суицид?

Оставите коментар