Коалиција „За Kраљевину Србију“ саопштила да није прешла цензус

Изборни резултат „најбоље демантује све оне који су данима злонамерно тврдили да ће СНС ‘прогурати’ ПОКС у Скупштину“, саопштили су из ПОКС-а

Жика Гојковић (Фото: Н1)

Коалиција „За краљевину Србију“ је саопштила да јој је, на основу пребројаних сто одсто гласова са поновљених избора на 234 бирачка места, недостајало неколико хиљада гласова за цензус.

„Изборни резултат би био сигурно бољи и довољан за прелазак цензуса да је поновљене изборе РИК заказао у недељу, а не радног дана и усред другог таласа епидемије коронавируса, што је изазвало малу излазност“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да су на поновљеним изборима побољшали изборни резултат и били трећи по броју гласова.

„Учврстили смо своју четврту позицију на политичкој сцени, после само три године деловања и то сматрамо великим успехом. Важно је и што смо успели да отворимо битну тему у нашем друштву, која је била забрањена 75 година, да ли Србија треба да буде република или да се обнови Краљевина“, изјавио је председник ПОКС Жика Гојковић.

Он се захвалио свим монархистима који су гласали за њих.

„Обећавамо им да ћемо још снажније наставити борбу за суверену, уставну, парламентарну Краљевину Србију и за њене вредности, јер у ту идеју чврсто верујемо. Наше време тек долази“, поручио је Гојковић.

У саопштењу се наводи и да изборни резултат „најбоље демантује све оне који су данима злонамерно тврдили да ће СНС ‘прогурати’ ПОКС у Скупштину, јер да су то хтели, то су и могли, што доказује број гласова који су добили“.

Подсетимо, синоћ су из изборног штаба листе „За краљевину Србију“ саопштили да је према 75 одсто обрађеног материјала, са 234 бирачка места где су поновљени избори, њихова коалиција освојила укупно 3,06 одсто гласова и стекла право на осам посланика у Скупштини Србије.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 2. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар