Мартин Вулај: Америка дала зелено светло за нови сусрет Београда и Приштине

Према наводима бившег директора Албанско-америчког националног савета Мартина Вулаја, Ричард Гренел јасно ставио до знања да ова прилика не треба да се пропусти

Фото: Танјуг

ВАШИНГТОН – Бела кућа дала је „зелено светло” за нови сусрет представника Београда и Приштине у блиској будућности, после отказивања састанка две делегације који је био планиран за 27. јун у Вашингтону, јавља „Глас Америке”.

У разговору са активистима америчко-албанске заједнице, путем видео-конференције, специјални представник за преговоре Београда и Приштине, Ричард Гренел, је прошле недеље, према наводима Мартина Вулаја, бившег директора Албанско-америчког националног савета, јасно ставио до знања да ова прилика не треба да се пропусти.

„Изразио је фрустрацију на неки начин. Постоји тај страх да би САД могле да осете фрустрацију целим процесом, да би он сâм могао да добије друга задужења, уколико процене да две стране нису спремне за споразум. Дан после видео-конференције са нашом групом, Гренел се састао са председником Трампом и тражио, а председник му је дао ‘зелено светло’ да настави процес, као последњу шансу, ако могу да кажем”, рекао је Вулај за албански сервис „Гласа Америке”.

Фокус састанка, као и раније, остају економска питања, али Вулај верује да би ови разговори могли да створе нову енергију, коју он види као корак према политичком решењу, наводи „Глас Америке”, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 30. 6. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading