Предраг Кон: Што пре решити дилему о броју заражених и преминулих од ковида-19

Упитан да ли му је неко од политичара из власти пружио објашњење о неслагању података, др Кон каже да је имао неколицину разговора и да је од свих добио уверавање да се радило исправно

Предраг Кон (Фото: Бета/Влада Србије/Слободан Миљевић)

Епидемиолог Предраг Кон показао је телевизији Н1 обимну ковид медицинску документацију за град Београд и истакао да би ревизија броја заражених и преминулих подразумевала да се сваки појединачни папир прегледа и поново унесе у базу. Када је реч о неслагању званичних бројки и онога што се налази у ковид бази „Батута”, Кон је за Н1 рекао да нема разлога ни у кога да сумња, али да су се сви подаци сливали са једног места, са ког би требало добити адекватне и потпуне одговоре.

Епидемиолог Предраг Кон је поновио да би требало што пре рашчистити дилему да ли су тачни или не званични подаци о броју заражених и преминулих од ковида 19 и направити хитну ревизију смрти.

Кон каже да је на почетку смрт пријављивана као што је председник Александар Вучић и рекао – иако је позитивни пацијент преминуо од инфаркта он је регистрован као жртва ковида 19.

„Имам утисак да се на почетку све пријављивало. Од средине априла то је постало тема, а постоје и специјалисти за судску медицину, они су далеко бољи саговорници”, напоменуо је Кон, преноси Бета.

Упитан да ли му је неко од политичара из власти пружио објашњење о неслагању података, Кон каже да је имао неколицину разговора и да је од свих добио уверавање да се радило исправно.

На питање зашто „Батут” више не објављује број заражених и излечених, Кон одговара да то зависи од ажурности свих колега, додајући да је то, нажалост, српски сценарио.

Он је додао и да би био спреман да поново држи свакодневне конференције за новинаре.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 1. 7. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. Како год, исправно или неисправно, ако је неко регистрован као жртва короне, онда то има и да остане. Исто важи и обрнуто. Зато оваква глупа објашњења само потврђују лаж, прикривање, шибицарење, јајарење и остале подвале напредњака. Кон је један од стубова те лажи. Он по задатку данас прича једно, сутра друго, ређа фразе које може да смисли дете у 5. разреду основне школе. Човече, потонуо си на дно септичке јаме СНС-а. Нико нормалан те нити слуша, нити даје значај твојим лапрдањима. Показао си да немаш ни знања, ни ауторитета, ни карактера. Показао си сву своју мизерију у пуном капацитету. Само си један у гомили медиокритета који су могли да избегну толико деградирање, али си остао веран својој похлепи. И ти и Вучић сте клијентела истих налогодаваца и наравно финансијера. Ниси хтео да одрекнеш послушност лобију којем си служио цео живот. Ако ништа друго, мора ти се признати да си достојан своје деградације у сваком погледу

  2. „Имам утисак да се на почетку све пријављивало. Од средине априла то је постало тема, а постоје и специјалисти за судску медицину, они су далеко бољи саговорници”, – овај стручњак је изгледа необавештен о томе да се говорка да специјалисти за судску медицину (којима је то посао) од почетка хистеричне пандемије не утврђују више званичан узрок смрти, већ то чини неко други. Само та ситница му је промакла.

  3. ”Кон каже да је на почетку смрт пријављивана као што је председник
    Александар Вучић и рекао – иако је позитивни пацијент преминуо од
    инфаркта он је регистрован као жртва ковида 19.”
    Све речено!
    Ко је донео ту одлуку?
    Не струка, него политика – оличена у ”Врховном команданту” , као
    предпостављеном ”потпуковнику” др Кону.
    Вирус, као сваки вирус, само је ”окидач” за погоршање хроничне болести,
    и врло често доводи до смртног исхода, али се никада није као основни
    узрок смрти наводио вирус, већ постојеће хронично оболење.
    Одлуком ”Врховног команданта”, а по ”савету”, ”мишљењу” ”струке”
    /по ”препоруци” СЗО/, сви који су умрли у време епидемије имају се сматрати
    умрлим од ”Ковид-19”.
    То је био ”кец у рукаву” за увођење Ванредног стања и политичке промоције
    СНС у предизборној капмањи – ”Здравље грађана је на првом месту”.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading