Ана Брнабић: Ако поново уведемо рестриктивне мере, нећемо имати економију

Ако уведемо онако рестриктивне мере какве смо имали у марту и априлу, онда више немамо економски проблем, онда више немамо економију, рекла Ана Брнабић

Ана Брнабић (Фото: Танјуг/Председништво Србије)

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је данас да је 70 одсто укупно заражених корона вирусом у Србији у Београду, као и да главни град бележи далеко највећи број нових случајева на дневном нивоу.

Брнабић је за телевизију Прва рекла да је „због тога кризни штаб у понедељак донео одлуку за ношење маски у затвореним просторима, посебно у превозу“, али да се за сада не планира увођење строжих мера јер би то било погубно за економију.

Она је рекла и да нема довољно инспектора који би контролисали како се донете мере спроводе због чега је важна лична одговорност.

На питање да ли се у Београду због такве ситуације планира увођење нових, строжих, мера за сузбијање епидемије корона вируса, Брнабић је одговорила да се „планира увођење мера уколико буде било потребно“, али да се сви труде да до тога не дође.

„Ако уведемо онако рестриктивне мере какве смо имали у марту и априлу, онда више немамо економски проблем, онда више немамо економију“, рекла је Брнабић.

Брнабић је поводом ситуације са епидемијом корона вируса у Новом Пазару рекла да је у том граду „сигурно било пропуста“ и да ни она „не бежи од одговорности“.

„Додатно су упућени медицински тимови у Нови Пазар како би дали подршку и Тутину. Пребацили смо средства Општој болници у Новом Пазару да купе још два санитетска возила да би помогли Тутину“, рекла је Брнабић.

Иначе, и заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да се за сада не разматра увођење ванредне ситуације у Београду, иако је ту већина заражених корона вирусом у Србији, те је зато епидемиолошка ситуација у главном граду најтежа.

Весић је за телевизију Б92 рекао да „Београд није близу доношења такве одлуке”.

Навео је да „сви морају да науче како да живе и раде с корона вирусом”, да би „било логично да они који не поштују прописане мере буду кажњавани”.

Весић је рекао да у Београду око 20.000 људи ради у угоститељству, а 3.000-4.000 у тржним центрима, сматрајући да “не би било решење” да се због епидемије корона вируса локали затворе, већ се морају поштовати санитарне мере.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета/Инсајдер, 1. 7. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. А ти као не знаш зашто постоји корона? Или још црње, ти као знаш нешто о економији?

  2. “…онда више немамо економски проблем, онда више немамо економију“

    У ствари, није лоше речено — и ћорава кока нађе зрно.

    С тим што ”економије” одавно нема.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading