Све више Американаца верује да је опасност од корона вируса преувеличана

Само тридесетак одсто људи у САД каже да председник Трамп схвата чињенице о пандемији, док јавне здравствене установе уживају двоструко веће поверење, око 64 одсто

Фото: АП

Све већи број људи у САД верује да је опасност од новог типа корона вируса преувеличана, али велика већина не верује информацијама које долазе од председника Доналда Трампа, показало је ново истраживање ПЕВ истраживачког центра.

Анкета је утврдила да су републиканци далеко уверенији од демократа да је вирус „већи проблем него што стварно јесте”.

Укупни број повећао се са око три од 10 на готово четири од 10 од априла до почетка јуна, преноси Хина, позивајући се на немачку агенцију ДПА.

Само тридесетак одсто људи у САД каже да председник Трамп схвата чињенице о пандемији, док јавне здравствене установе уживају двоструко веће поверење, око 64 одсто.

Републиканци имају веће неповерење према државним и локалним властима и локалним медијима.

Међу демократима готово да и нема поверења у Белу кућу, а само девет одсто лево оријентираних сматра да Трампова администрација углавном правилно утврђује чињенице.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 30. 6. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Не коментаришем овај текст, него вас најљубазније молим да ми више не шаљете своје текстоје и објаве на моју адресу/мејл: poetar.dmp@gmail.com. Наравно да сам покушао да то урадим путем који сте ми одредили за то, али сте, драги моји сународници Срби, урадили то на језику окупатора, а не на српском. Немам намеру да под старе дане учим језик НАТО команде и само вас молим: избиришите ме са вашег списка.
    Много вам хвала. Много.
    Душко М. Петровић

  2. @ previjasta

    Поштовани господине и драги Србине,
    Сами сте се пријавили и нажалост САМИ морате да се одјавите: ми немамо никакву контролу ни над пријавама нити над одјавама.

    На дну поруке којом добијате текст кликните на Unsubscribe где пише Unsubscribe to no longer receive posts from Стање ствари.

    И уз добру вољу ми Вас не можемо одјавити. Што се тиче језика окупатора кога смо МИ изабрали, морам да Вас обавестим да систем Вордпрес (на којем смо скоро бесплатно организовали наш ускочко-брнаврски подухват) нису направили Срби, не одржавају Срби нити Срби (па ни ми) одређују шта ће и где да пише. Е, сад, што Срби не држе Вордпрес – не питајте нас!

    Александар Лазић, Стање ствари

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading