Управни суд: Делимично усвојена жалба СНС-а, избори у Шапцу се понављају на 27 бирачких места

Уместо на свих 100, избори ће бити поновљени на 27 бирачких места у Шапцу

Управни суд у Новом Саду делимично је усвојио жалбу Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу на одлуку Градске изборне комисије о понављању локалних избора, те ће они, уместо на свих 100, бити поновљени на 27 бирачких места, објављено је на сајту Управног суда.

На једном изборном месту избори су поништени због непопуњеног контролног листића, док су на 26 других бирачких места избори поништени због утврђених неправилности које се односе на гласање ван бирачког места и недостатак потврда о бирачком праву за гласање ван бирачког места.

На седници ГИК-а 22. јуна констатовано је да је поднето 42 приговора на рад бирачких одбора у току спровођења изборног процеса, па је донета одлука да се због неправилности пониште избори на свих 100 места на територији Града.

Градски одбор СНС-а у Шапцу је након ове одлуке ГИК-а најавио подношење жалбе Управном суду са оценом да је таква одлука скандалозна.

Коментаришући одлуку Градске изборне комисије, лидер странке Заједно за Србију и носилац листе Шабац наш град Небојша Зеленовић изјавио је и да је ГИК поднела кривичне пријаве против председника бирачких одбора који су у овим случајевима из Српске напредне странке, зато што је не 26 бирачких места противно свим прописима извршено гласање ван бирачког места.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Инсајдер, 29. 6. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading