Гренел одложио састанак са Вучићем и Хотијем у Белој кући

Хвала, премијеру Хотију. Разумемо вашу одлуку и ишчекујем промењени датум састанка ускоро, написао специјални изасланик за дијалог Београда и Приштине на Твитеру

Ричард Гренел (Фото: Александер Бечер/ЕПА)

ВАШИНГТОН – Специјални изасланик за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел одложио је састанак у Белој кући, претходно планиран за суботу, 27. јуна, пошто га је косовски премијер Авдулах Хоти обавестио да не долази.

Гренел је на Твитеру објавио да Хоти изјавио је да разуме одлуку косовског премијера Авдулаха Хотија да не дође у Вашингтон на састанак и додао да ради на промени датума састанка.

„Хвала, премијеру Хотију. Разумемо вашу одлуку и ишчекујем промењени датум састанка ускоро”, написао је Гренел на Твитеру, уз твит на коме је Хоти објавио да због новонастале ситуације у Пришини након објављивања оптужница против председника Косова Хашима Тачија не може да присуствује састанку 27. јуна у Белој кући.

„Услед нових дешавања у Приштини, због оптужнице коју је предложило Специјално тужилаштво, морам да се вратим у своју ‘земљу’ да се бавим том ситуацијом. Обавестио сам амбасадора Гренела да не могу да присуствујем састанку 27. јуна у Белој кући”, објавио је Хоти на Твитер налогу.

Јуче је пут у Вашингтон отказао Хашим Тачи након што је Специјални суд за злочине ОВК објавио садржај првих предлога оптужница на којима се налази и он и, између осталих, Кадри Весељи, шеф некадашње тајне полиције.

Специјални Изасланик председника САД за дијалог Ричард Гренел тада је рекао да ће се у Вашингтону састати Вучић и Хоти.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 6. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Нема везе, Вучић ионако иде код Трампа, на државничке и пријатељске разговоре, а не зато да буде постројаван с неким тамо сепаратистима и зликовцима. Српска штампа нам је то лепо објаснила.

  2. Šiptari otkazuju, Ameri razumeju, ali onome koji se predstavlja kao predsednik Srbije ne pada na pamet da on nekome nešto odbije. On grdan čeka da vidi šta će mu “neko” predložiti i poslušno čeka instrukcije.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading