Владимир Кршљанин: Проглас Покрета за одбрану КиМ јефтин предизборни политички памфлет

Можда власт понекад претерује у еквилибристици, а вероватно је и неке од ових људи неправедно занемарила, али ни то им не може бити оправдање

Са оснивачког сабрања Покрета (Извор: Снимак екрана/Хелмкаст)

Тужно је да оволико озбиљних интелектуалаца (и још неких), више од половине којих лично познајем, а неке баш волим и ценим, седам дана пред изборе потпише овако јефтин предизборни политички памфлет, чија је суштина – знамо да Вучић намерава да изборну победу искористи за признавање независности Косова* и зато немојте гласати за њега!

Ово није достојно ни необразованог здравомислећег човека, а камоли оволиких професора и доктора… Можда власт понекад претерује у еквилибристици, а вероватно је и неке од ових људи неправедно занемарила, али ни то им не може бити оправдање.

Оправдано је организовати се за одбрану Косова и Метохије, афирмисати православну веру и историјске подвиге српског народа, доприносити јачању суверенитета Србије… Али пут за то није седам дана пред изборе фактички јачати позиције оних који се диве НАТО пакту!

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук профил Владимира Кршљанина)



Categories: Преносимо

Tags: , ,

4 replies

  1. Навик`о човек да брани “лик и дело”, па што да мења навике…

  2. Покрет је само логичан наставак Апела за одбрану КиМ, многобројних трибина на “машинском факултету” , многих активности свих чланова Покрета. Где је Кршљанин био две и по године да подучава како треба? Ко може боље, широко му поље.
    Уосталом ПОКИМ је за БОЈКОТ избора, како би одузео Вучићу инструменте из руку, а не за НАТО.

  3. Zbunjujući tekst od ovoga odavno nisam pročitao.

  4. Кршљанин срамно лупета. Из навике.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading