Милош Ковић: У одбрани КиМ страначке преосетљивости оставити по страни

Поводом реаговања Славише Ристића, Марка Јакшића, Драгане Трифковић и Дејана Мировића, пренетом и на „Стању ствари

Милош Ковић (Фото: Соња Ракочевић)

Из листа „Данас“ преносимо став проф. др Милоша Ковића, заступника новоформираног Покрета за одбрану Косова и Метохије.

У мом тексту у Политици и интервјуу Данасу нигде се не наводи да „треба изаћи на изборе“, нити да на њих не би требало изаћи. Зато је нејасно чему ова изјава четворо потписника. Нека читаоци сами просуде.

У Политици је речено: „На овим изборима власти у Србији неће бити смењене. Ипак, свако ко подржи оне који проповедају „разграничење“ и сличне игре са Косовом и Метохијом мораће да зна да неће гласати за запошљавање унука и снаја, него за распарчавање Србије, своје Отаџбине.“

Данасу је на питање о бојкоту или изласку на изборе одговорено: „То је питање за странке и њихове вође. Наше је да грађане позовемо да не дају подршку политици одустајања од Косова и Метохије у виду „разграничења” и сличних изговора. То смо нашим Прогласом и учинили.“

Новинарка Данаса овај одговор је незнатно променила, али је смисао исказа сасвим сачуван. Вест о посети Вашингтону 27. јуна објављена је после настанка ових текстова и нема никакве логичке везе са њиховим садржајем. Она је, међутим, оправдала оснивање Покрета за одбрану Косова и Метохије. Уверен сам да у одбрани Косова и Метохије морамо да се сабирамо и да сваку страначку преосетљивост оставимо по страни, каже Милош Ковић.

Покрет за одбрану КиМ основан је као надстраначка организација и окупља не само нестраначке личности, него и представнике различитих страначких и политичких опција које имају различите ставове о (не)учешћу на предстојећим парламентарним изборима у Србији, стоји на крају прилога Јелене Тасић у листу „Данас“.

Наслов и опрема: Стање ствари



Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

8 replies

  1. Ја бих пошао од овога, а не од било чијих тврдњи.
    http://www.dss.rs/srp/o-nama/struktura/politicki-savet/
    Јер, свашта човек може да тврди, али дела су дела. Да закључим: г. Ковић има значајног уплива у тзв. “Метли”. Они учествују на изборима и о њиховом односу са Вучићем се не бих изјашњавао да не бих ширио тему. Да се више не лажемо. Није морално тврдити да сте неутрални а председавате политичким саветом странке која је итекако субјективна у питању изласка/неизласка на изборе. Господине Ковићу, истим средствима вербалистике и акробатике користи се и Вучић само је он далеко напредовао. Али, тако се почиње. Сваки почетак је тежак. Молим и администратора да не буде пристрасан, и објави овај коментар у складу са начелом о другачијем мишљењу.

  2. @ kosta dori
    Stvarno nisam primetio da je Ković rekao da je ON neutralan, već da je sam pokret nadstranački i obuhvata članove/simpatizere DSSa, SZSa, radikala… Nemoj, brate, podmetati.

  3. @ kosta dori
    Ps: ovaj link sa političkim savetom DSSa što si postavio je najbolja moguća reklama za DSS.

  4. @Ducista
    Каже Ковић: “У мом тексту у Политици и интервјуу Данасу нигде се не наводи да „треба изаћи на изборе“, нити да на њих не би требало изаћи”.
    Овако почиње текст за који тврдиш да Ковић нигде не говори да је неутралан. Ја и нисам рекао да је он наутралан, он је дубоко изабрао страну, само то не признаје, него се заклања иза формулације да није рекао ни избори ни бојкот. Опет кажем, оставите вербалистику и оно шта кажете, а шта не кажете. Дела говоре, а Ковић је на страни за изборе. Тврдим, потписујем и наглашавам, онај ко је данас за изборе, не може бити и за очување српског Косова и Метохије.

  5. @ Kosta Dori
    Ja sam za izbore, a puškom bih branio Kosovo i Metohiju u Srbiji!!!

    Ković ne krije da je u DSSu. On je sa pozicije predsednika Pokreta neutralan prema izborima. To ja tvrdim i to je čovek rekao!

  6. @Коста Дори, zanimljiva zapazanja

  7. @Ducista
    Ви се само врло лоше претварате да не разумете о чему је овде реч. У свом првом коментару тврдите да Ковић “није рекао да је неутралан”. У каснијем коментару кажете “да јесте неутралан”. Али, суштина је у томе да ја тврдим, и то је истина – да Ковић каже да је неутралан – а није, и не може бити јер је учествовао у политици ДСС да призна Вучићеве изборе, а и касније да легитимизује Вучићеву издају Косова. Не морате бити за ту издају, можете бити и против ње, али формално учествујете у једној процедури за легитимизацију те одлуке. Можда то Ковић не чини свесно, али требало је да измери шта му је битније – очување Косова и Метохије или учешће на Вучићевим изборима, јер те две ствари, у овом случају никако не могу да се помире. Или једно или друго. Не може и јаре и паре… или код неких може…. Овиме прекидам полемику јер не желим да полемишем са страначки острашћеним људима што ви свакако јесте, дучисто.

  8. @ kosta dori
    Ja ostrašćen, a ti nećeš (ili nemaš kapacitet) da shvatiš jednostavnu stvar:
    Ja, kao Pera Perić, mogu da laprdam šta hoću.
    Ja, kao predsednik xy pokreta, ne mogu da pričam u ime pokreta ono što u pokretu nije dogovoreno.
    I nisam dučista, nego ducista po Duciju Simonoviću.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading