Марко Царевић: Црна Гора дотакла дно

Физички бол који тренутно осећам је ништа према болу у души због наше Црне Горе која је данас пала на дно, поручио градоначелник Будве

Марко Царевић (Фото: Саво Прелевић/Вијести)

„Борићемо се за правду! Ово што су нам јутрос урадили је вандалско поступање власти, које је изван свих процедура. Дотакли су дно!“, рекао је за Нова.рс Марко Царевић, градоначелник Будве, одмах након што је пуштен на слободу.

„Ми смо легитимни представници грађана, а овакав поступак наше браће, која су на један дивљачки и удбашки начин упала у зграду и обрачунали се са нама је нешто што тек треба у наредном периоду да размотримо и да видимо шта ћемо предузети. Црна Гора је данас дотакла дно!“, прича Царевић, док се иза њега чују повици и скандирање стотине окупљених грађана, који му пружају подршку од јутрос и који су га дочекали испред станице.

Царевић, али и председник Скупштине општине (СО) Будва, Крсто Радовић и остали функционери Општине пуштени су из станице, али је Царевићев син задржан у притвору.

Царевић је рекао да ће сутра доћи у Општину на своје радно место и позвао да остану испред зграде Општине и да тако искажу бунт.

„Физички бол који тренутно осећам је ништа према болу у души због наше Црне Горе која је данас пала на дно. Ми смо ослобођени кривичне одговорности, али мој син је приведен и задржан. Он је хтео да брани свога оца, када су ме напали, а оптужили су га за напад на службено лице. Изборићемо се и са тим јер смо у праву и истина је на нашој страни“ каже Царевић.

Он је нагласио да ће сутра доћи у Општину на своје радно мјесто и позвао грађане да остану испред зграде Општине и да тако искажу бунт.

Царевић је позвао све окупљене и да у недељу дођу на литије.

Царевић је рекао и да ово сто је данас урађено у Будви, раде само “кукавице и изроди.”

„Погледајте униформисано лице са пушком на вратима Општине, да ли је то та демократија на коју се позива Црна Гора? Видели сте јутрос како кукавице бестидно газе и руше сопствени Устав на кога се позивају. Улазе и руше и спроводе своју диктатуру. Да ли је то та Црна Гора на коју се позивају. Ми градимо Црну Гору на људскости, на достојанству и на ономе на чему смо подизани, а то је људска реч“, поручио је Царевић.

Скраћење и опрема: Стање ствари

(Нова.рс, 17. 6. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading