Кремљ: Путин за компромисно решење косовског питања које би одобрио Савет безбедности УН

Владимир Путин се заложио за израду компромисног решења прихватљивог за Београд, које би требало да одобри СБ УН, стоји у саопштењу објављеном на сајту Кремља

Владимир Путин (Фото: Sputnik/Михаил Климентьев)

Председник Русије Владимир Путин заложио се у телефонском разговору са председником Србије Александром Вучићем за израду компромисног решења о Косову прихватљивог за Београд, а које би одобрио Савет безбедности УН, саопштила је прес-служба Кремља.

„Током детаљне размене мишљења о решавању косовског питања, Владимир Путин се заложио за израду компромисног решења прихватљивог за Београд, које би требало да одобри Савет безбедности Уједињених нација”, истиче се у саопштењу објављеном на сајту Кремља.

У саопштењу се додаје да је разговор одржан на иницијативу српске стране.

Такође се истиче да је „дата позитивна оцена високом нивоу руско-српског стратешког партнерства”.

„Размотрене су перспективе интензивирања међудржавне сарадње, укључујући контекст поступног укидања рестриктивних мера везаних са пандемијом вируса корона“, наводи се у саопштењу.

Прес-служба додаје и да је председник Србије потврдио своје учешће на свечаностима посвећеним 75. годишњици победе у Другом светском рату 24. јуна 2020. у Москви.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 15. 6. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. “Председник Русије Владимир Путин заложио се у телефонском разговору са председником Србије Александром Вучићем за израду компромисног решења о Косову прихватљивог за Београд, а које би одобрио Савет безбедности УН, саопштила је прес-служба Кремља.”

    Ово би требало разумети да иза прихватљивог решења за Београд стоји држава Србија. А да иза Србије стоји српски народ.

  2. Резолуција 1244.

  3. Резолуција 1244. Нико је поништити не може! Расдоман.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading