Јенс Столтенберг: Црна Гора може да рачуна на НАТО

Они који покушају да нас раздвоје неће успети, поручио је на састанку са Ђукановићем генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг

Мило Ђукановић и Јенс Столтенберг (Фото: Сајт НАТО)

Црна Гора остаје важан савезник Алијансе, а исто колико НАТО може да рачуна на Црну Гору, и Црна Гора може да рачуна на НАТО, поручио је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.

Столтенберг је, после састанка с црногорским председником Милом Ђукановићем, рекао да безбедносни изазови који су били присутни пре Ковид-19 кризе нису нестали.

„НАТО ће се побринути да здравствена криза не постане безбедносна криза. Наше снаге остају спремне и приправне. Током ове кризе примећено је да, како унутар, тако и ван земље, постоји пропаганда чији је циљ да покуша да уруши наше савезништво. У Алијанси радимо на томе да идентификујемо и разоткријемо те информације. Они који покушају да нас раздвоје неће успети“, казао је Столтенберг, честитајући Црној Гори три године чланства у Алијанси.

Он је оценио да се чланство у НАТО за Црну Гору показало добрим за безбедност и просперитет, као и током пандемије, подсетивши да је Алијанса дала медицинску и финансијску помоћ Подгорици.

Ђукановић је навео да је задовољан сарадњом у протекле три године и захвалио Столтенбергу на помоћи савезника у борби против вируса корона.

„Показали смо висок степен организованости и одговорности када је у питању корона вирус, кључни изазови су сада у области економије, како би одржали повољан политички амбијент за догађаје који следе, а то су избори. Јако је важно да буду одржани у адекватним условима, и адекватној способности земаља Западног Балкана да се одупру оним притисцима који желе да осујете европску и евроатланску перспективу свих држава Западног Балкана“, поручио је Ђукановић.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 9. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар