Митрополит Амфилохије: Ако желе нека иду у литије – никада нисам спречавао народ да ради Божје дело

Ако народ хоће крсне ходове, који трају 700 година овде, сигурно је да ће се они наставити, рекао митрополит црногорско-приморски

Митрополит Амфилохије (Фото: Митрополија црногорско-приморска)

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије најавио је наставак одржавања литија у Црној Гори, истакавши да никада није „спречавао народ да ради Божје дело“, преноси портал „Вијести“.

Митрополит Амфилохије је након литургије коју је у недељу служио у манастиру Стањевићи код Будве рекао да народ „треба да иде у литије, ако хоће литије“.

„А народ то хоће. Мене упорно, где год дођем, то питање питају. Ја им кажем – то је ваше. Ако народ хоће крсне ходове, који трају 700 година овде, сигурно је да ће се они наставити“, рекао је Амфилохије.

Оценио је да је настављен прогон цркве и да је неразуман поступак власти да поднесе кривичну пријаву против свештеника Слободана Зековића, због организовања литије одржане након службе у Храму Светог Јована Владимира.

„То је очевидно, и то управо православне цркве, Митрополије црногорске, цркве црногорске. То је једина партија на свијету на челу које су безбожници, атеисти, који хоће да стварају цркву. Таквога неразумља нема у Европи и свијету“, исткао је Амфилохије.

Упозорио је да садашња власт на братомржњи и богомржњи темељи будућност Црне Горе.

„Не може то тако… Разумни људи то никада нијесу радили у Црној Гори, нигде у свијету. На тој матрици држе власт. Тако владају“, рекао је Амфилохије.

Одбацио је тврдње независног одборника у будванској Скупштини Стевана Џаковића да га је пре две године наговарао да подржи власт предвођену Демократама и Демократским фронтом.

Џаковић је за РТЦГ рекао да се са Амфилохијем срео у Подгорици, у Храму, уочи уласка „Црногорске“ у коалицију, те да је митрополит од њега тражио да „подржи те младе момке“.

„Где сам га убјеђивао, то мора да је то урадио његов рођак са Цетиња који је предсједник црквене општине. Вјероватно да је нешто са њим разговарао“, рекао је Амфилохије.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТС, 8. 6. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Pocelo rusenje konaka Svetog Vasilija Ostroskog:

    https://rs-lat.sputniknews.com/regioni/202006101122746862-vlast-rusi-konak-novog-manastira-svetog-vasilija-kod-ulcinja-policija-cuva-bagere–video/

    Vec neko vreme tvrdim da ce uskoro poceti otvoreno maltretiranje Srba u Cg, sa ciljem da se Srbija isprovocira i uvuce u sukob.
    Ovo je uvod u to.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading