Vuk Drašković: Mržnja prema Americi nema ni oči ni pamet

Amerika se raspada! Amerika umire! Širom sveta, a naročito u državama sa diktatorskim i razbojničkim režimima, proslavlja se slom vašingtonskog satane

Вук Драшковић (Фото: Данас)

Jedan policajac, beli rasista, udavio je prilikom hapšenja jednog siromašnog i golorukog crnog mladića.

Protesti, i crnaca i belaca, potresaju Ameriku.

Amerika se raspada! Amerika umire! Širom sveta, a naročito u državama sa diktatorskim i razbojničkim režimima, proslavlja se slom vašingtonskog „satane, ubice i hegemona“.

Radost ne kriju ni mnogi u Srbiji.

Mržnja prema Americi kao da nema ni oči ni pamet.

Unutrašnji gnev i pobune su, uvek, tu državu pokretale u obračun sa svojim zlom i manama, činile je boljom i snažnijom. Gorela je Amerika, mnogo žešće nego što sad gori, 1968. godine, kada je ubijen Martin Luter King.

Njegova smrt i gnev miliona ljudi doneli su smrt rasnoj segregaciji i zakonima.

Već iduće godine američki astronauti sleteli su na Mesec. Amerika, kojoj su i 1968. štampali smrtovnice u državama „komunističkog raja“, posmatrala je, ubrzo, raspad i Varšavskog pakta i sovjetske imperije, a jedan crnac je postao njen predsednik.

Одавање поште испред мурала са ликом Џорџа Флојда у Минеаполису, Минесота, 1. 6. 2020. (Фото: Стивен Матурен/Гети)

Bes protiv još živog rasizma i policijskih zločina koje rasizam pokreće neće ni razbiti ni oslabiti Ameriku. Naprotiv.

Daveći crnog mladića, rasizam davi sebe.

Zajedno sa demonstrantima, koji klečeći odaju poštu od policije ubijenom crnom mladiću, kleče i hiljade policajaca. To je Amerika.

Slična pošta žrtvama državnog terorizma, koju bi iskazali milioni pobunjenih građana, državni funkcioneri, vojnici, policajci, sudije, mediji, nezamisliva je u današnjoj Rusiji, Kini, u Iranu, u Siriji, u Venecueli… A u Srbiji?

U parlamentu, u najčitanijim medijima, i na najgledanijim televizijama, pljušte hvalospevi ratnim zločincima i serijskim ubicama.

Legija i Zvezdan Jovanović su državni heroji, jer su ubijali u državnoj uniformi, čulo se ovih dana u kultnoj TV emisiji.

Isceliće Amerika unutrašnje rane, a odgovor na korona rane nanete spolja biće dramatičan po ceo svet.

Većina Amerikanaca veruju da su žrtve biološkog rata, da je kovid 19, ili „kineski virus“, kako govori Tramp, novi Perl Harbur.

Da je virus pušten iz vojne laboratorije u Vuhanu, sa ciljem da devastira Zapad, a pre svega Ameriku, kako bi Kina preuzela ulogu svetskog hegemona! Ova optužnica širi se Amerikom brže od pandemije.

Сукоб полиције и демонстраната у САД (Фото: АП)

„Američke halucinacije!“ – odgovaraju iz Pekinga. Vašington traži međunarodnu istragu, a Kina je odbija. Zašto?

Ako su američke (i ne samo američke) optužbe i sumnje halucinacije, onda će nepristrasna istraga to i da potvrdi.

Tramp je podigao opasnu optužnicu, a preduzeo je i prve mere odmazde.

Pred svetom je svojevrsna repriza 1949. godine, kada je formirana NATO alijansa, kao kolektivna odbrana Zapada od tadašnjih imperijalnih ambicija komunističke Moskve.

I sama nagrđena korona pandemijom, Evropska unija će, bez obzira na trenutne razne sporove sa Vašingtonom, neizbežno i logično stati uz Ameriku. Sukob je civilizacijske prirode.

Zapadni poredak slobode ili njegova negacija.

Ma kakva da je istina o virusu, istorijski daroviti za mudrost i opreznost, u Pekingu su se, u opasnom trenutku, pogordili svojom snagom.

Amerika je to razumela kao sipanje soli na njene rane, izazvane nesrećom koja je stigla upravo iz Kine.

U globalnom prestrojavanju i rađanju novog bipolarnog sveta, sa centrima u Vašingtonu i Pekingu, obe strane žele podršku Rusije.

Ta velika zemlja je evropska, iako je teritorijalno i azijska. Njen režim je bliži kineskom, ali je evropska sva istorija, kultura i nasleđe ruskog naroda.

Na drumu Srbije u budućnost sada su dva putokaza. Jedan je usmeren ka Zapadu, a drugi na suprotnu stranu. Jedan od ta dva putokaza uskoro će morati biti uklonjen.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Danas, 4. 6. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

8 replies

 1. Pa gde ces ti sad na dorucak?

 2. Вуче, ти си ****** које нит се тера, нит се води. Глуматаш неки свој став о стварима за које нити те је неко пит’о, нити неког занима твоје мишљење. Ти само одрађујеш шта си дужан. Прозиран си к’о Вучићеве гаће. Немој се више глупирати, немој себи правити већи проблем него што га већ имаш. Поистоветио си се са издајом, а за то знаш шта ти следи. Сам си то дефинис’о док си Србе убеђив’о да си предодређен за вођу.
  *****!

 3. Њузнет је управо објавио да је један брадати пацијент, изразито малоумног изгледа и погледа (на свет) побегао из болнице.

  Наоружан је екстремном мржњом и презиром према сопственом народу и као такав је опасан по случајне пролазнике.

  Кипти отровом пропагандистичких лажи тако да самим дахом засмрђује и трује ваздух улица којима пролази.

  Одазива се на реч „вук“, али је у ствари џукела са знацима беснила.

  Упозоравамо грађане да му се не приближавају уколико га угледају него да место и време пријаве најближој полицијској станици или шинтерској служби.

 4. @Мрцино
  Додатан плусић за оно што је речено иза звездица:-))

 5. молим ВАС из СТАЊЕ СТВАРИ да у будуће игноришете писање и ставове овога изрода из племена СРПСКСКОГА који је својевремено обмануо масе народа СРПСКОГА својим „српством“ а у ствари он и кум му ШЕШЕЉ су били кукавичија јаја на нашој сцени који су радили на нашој несрећи и пропасти .како другчије протумачити да су они крајем осамдесетих шпартали по западним земљама међу СРПСКОМ емиграцијом продавајући „српство“ пљачкајући напаћени народ на свим меридијанима а били су и остали интернационалисти и сатанисти а никада СРБИ

 6. Ne postoji zemlja niti profesija koja ima sve savršene članove. U Americi zločin se nikada nije sklanjao pod tepih. Videli smo i slučaj kada je šef CIA penzionisan iako sa ordenjem iz Avganistana i Iraka samo zato što je poslovni mejl koristio za komunikaciju sa ljubavnicom. Nerazumljivo je da se pali zastava Amerike zbog policajca jer to nisu iste veličine. Kod nas u uniformi bilo je dosta zločina ne vezano da li po nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi a koliko je rešeno ili koliko smo moralno osudili takvih zločina?.

 7. Немаш ти, хуљо и пробисвету, ни памети ни образа. Накрали сте се и ти и оно ти **** од брата, па се сад иживљавате над напаћеним народом и смејете се над недаћама народа који сте издали.

 8. Невиђена хуља!

Оставите коментар