Срђан Дармановић: За сада нема потребе за алармирањем НАТО због неспоразума са Србијом

Уколико проценимо да је видно угрожена безбедност Црне Горе, постоје многи механизми унутар НАТО-а који могу да се користе, каже министар спољних послова

Срђан Дармановић (Фото: ЕПА-ЕФЕ/Борис Пејовић)

ПОДГОРИЦА – Министар спољних послова Црне Горе, Срђан Дармановић, рекао је данас да „за сада нема потребе за алармирањем НАТО-а у вези са тренутним неспоразумима са Србијом”.

Он је то рекао у Подгорици на питање новинара о томе да ли има контакте са НАТО „у контексту повремено нарушене безбедносне ситуације и уплитања једне суседне државе у унутрашње ствари Црне Горе”.

„Наравно, уколико проценимо да је видно угрожена безбедност земље, постоје многи механизми унутар НАТО-а који могу да се користе”, рекао је Дармановић после састанка с гостом из Хрватске, министром спољних и европских послова, Горданом Грлићем Радманом.

Дармановић је изразио уверење да ће се политичким путем наћи решење „за те односе који сада нису на најбољем нивоу”.

Хрватска је отворила границе за држављане десет земаља, међу којима није Црна Гора. С друге стране, држављани Хрватске могу ући у Црну Гору без икаквих ограничења, преноси Бета.

(Политика, 5. 5. 2020)

Ивица Дачић: Мало је НАТО, нека зову ОВК и муџахедине

НАТО на гуслама, ето и то дочекасмо, још фали да се то ори на Врачару, коментарише министар спољних послова изјаву црногорског колеге

Ивица Дачић (Фото: Бета/Драган Гојић)

Изјава црногорског министра спољних послова Срђана Дармановића о томе да постоје механизми унутар НАТО које би Црна Гора могла да користи ако би се проценило да постоји видно угрожавање безбедности Црне Горе од стране Србије, представља још један јасан показатељ колико је црногорски режим изгубио компас, изјавио је данас шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

„Да је неко рекао пре 30 година да ће Црна Гора тражити од НАТО-а да нападне и бомбардује Србију, мислили би да је потпуно полудео. Мало је НАТО, очекујем да зову и ОВК и муџахедине, то су све историјски савезници црногорског народа”, рекао је Дачић у писаној изјави.

Да је данашња црногорска власт, како је додао, била у време Његоша, рекли би за њега да је ратни злочинац и великосрпски хегемониста.

„НАТО на гуслама, ето и то дочекасмо. Још фали да се то ори на Врачару. Што би рекао краљ Никола Петровић, наше српско срце издржаће и то, са НАТО на Србе. Дозовите се памети, никаква опасност вам не прети од Србије, него од вас самих и вашег односа према вашим грађанима Србима и Српској православној цркви у Црној Гори”, истакао је шеф српске дипломатије и Социјалистичке партије Србије.

(Политика, 5. 5. 2020)

Наслов и опрема: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. Епидемија колективног лудила је овладала монтенегринским лемурима па су заиста умислили да су равноправни чланови НАТО удруге.

    Добро је да се неки истичу јасним ставовима, као што ради министар Карадага — такве ће почистити сопствени народ.

    Завршићете на сметлишту историје. Оном најсмраднијем — због подмуклости према српској браћи и издаји својих скорих предака, дакле себе самих.

  2. Pa to i jeste projektovani cilj. Uskoro ce poceti otvoreno maltretiranje Srba u Cg. sa ciljem uvlacenja Srbije u novi rat sa NATO.

  3. Јасно је ко је Мило и свита око њега и нема места чуђењу због њихових сулудих изјава. Међутим, Ивица Дачић је последњи који може било кога да погледа у очи и да га критикује. Он је тај који је био језичак на ваги и омогућио да програм потпуног разбијања Србије постане актуелан. То је урадио два пута. Он је омогућио Бриселске споразуме са људима са потернице. Он је потпуно бацио под ноге окупатора своје свето косовско порекло. Он је тај који ће сутра да даје исте изјаве као данас његов колега из Монтенегра, само што ће уместо Србије у реченици стајати Русија. Тај свакако неће урадити ништа корисно за Србију. Тај свакако не би смео да живи више ни секунде изван ћелије, исто као и онај над њим с којим је у полтронском савезу са НАТО предаторима.

Оставите коментар