Спомен-подручје Доња Градина: Доказе о усташким злочинима Фејсбук види као говор мржње

Подсећа се да је Фејсбук страница Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“ покренута 12. маја 2020. године са циљем да се јавности приближи рад установе

Спомен подручје Доња Градина (Фото: ЈУСП Доња Градина)

Фејсбук страница Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“ је блокирана са образложењем да је ширила говор мржње.

Како је саопштила та установа, страница је блокирана од стране фејсбук администратора. У саопштењу се наводи:

„Администратору наше фејсбук странице, Марку Јанковићу који је запослен у установи, избрисан је фејсбук профил, са образложењем да објаве које су се налазиле на нашој фејсбук страници шире говор мржње, верску нетрпељивост и не придржавају се правила фејсбук заједнице“

Подсећа се да је Фејсбук страница Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“ покренута 12. маја 2020. године са циљем да се јавности приближи рад установе.

На самом почетку, приликом покретања фејсбук странице, морали смо из описа да избацимо термин „усташки злочин“ да бисмо могли да региструјемо страницу, каже се у саопштењу.

„Када смо 26. маја објавили текст под насловом ‘Логорисање и пљачка Срба из Босанске и Хрватске Дубице маја 1942. године’, 1. јуна нам је блокирана страница на 30 дана са образложењем да кршимо правила фејсбук заједнице. Након наше жалбе, истог дана смо добили извињење уз образложење да су они направили грешку. Следећег дана, за исту објаву, добили смо нову блокаду од 30 дана, на коју смо се опет жалили и добили поново извињење уз исто образложење“.

У среду 3. јуна за исту објаву и уз исто образложење избрисан је фејсбук профил администратора фејсбук странице Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“, Марка Јанковића, чиме је онемогућена даља администрација над фејсбук страницом Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“, наводи се у саопштењу.

С обзиром да је тренутно онемогућен приступ фејсбук страници, Јавна установа „Спомен-подручје Доња Градина“ доступна је на званичној веб страни.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 4. 6. 2020)Категорије:Вести над вестима

Ознаке:, , , , , ,

1 reply

  1. Ако не грешим регионални центри за Фејсбук у Твитер су у Загребу.
    Сервус.

    Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s