Нападнут Сергеј Трифуновић у Београду

Лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић нападнут је у Београду током прикупљања потписа за изборе

Сергеј Трифуновић (Фото: Н. Неговановић/Политика)

Лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић нападнут је испред Руског цара у Кнез Михаиловој улици током скупљања потписа за предстојеће изборе.

Како је за Н1 испричао члан Председништва Покрета слободних грађана Петар Милетић, Трифуновићу је пришао човек и провоцирао га питањима „ко ово плаћа” и онда га је у једном тренутку ударио у лице.

Милетић је навео и да је полиција, која је била у близини, привела нападача, а да ће адвокат ПСГ-а поднети пријаву. Покрет слободних грађана прикупљао је потписе испред Руског цара за излазак на предстојеће парламентарне изборе.

У Улици кнеза Михаила у Београду данас је дошло до нарушавања јавног реда и мира, након чега је полиција привела две особе, саопштено је из МУП-а Србије.

Како се сумња, Ж. А. (1953) ударио је затвореном шаком, након краће расправе, председника Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића, а потом је у другом изолованом инциденту, дошло до свађе између М. Ђ. (1955) и Трифуновића, без физичког контакта.

Полиција је спречила веће инциденте и одмах привела двојицу мушкараца и о свему обавестила надлежно тужилаштво, које ће одлучити о даљем току поступка. наводи се у саопштењу МУП-а Србије.

Лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић изјавио је да данашњи догађај, у коме га је напао један од пролазника у Кнез Михајловој, није прва претња коју је та странка добила од када је почела да прикупља потписе за изборе и рекао да опозиција која бојкотује изборе „црта мете на челу чланова те странке”.

„Шта се дешава? Цео наратив дела опозиције која бојкотује ка нама јесте да смо ми издајници, да смо продане душе, плаћеници. Они раде исто оно што раде Информер и Пинк. Цртају мете на нашем челу и онда наравно долази до оваквих случајева”, рекао је Трифуновић за телевизију Ал Џазира Балкан, преноси Танјуг.

Говорећи о данашњем инциденту, Трифуновић је рекао да се десио након што га је човек питао ко је платио шатор испред кога се прикупљају потписи, на шта му је Трифуновић рекао да је шатор платио (председник Србије Александар) Вучић, а озвучење лидер СзС Драган Ђилас, након чега га је мушкарац ударио у потиљак.

Дошло је, како каже, до кошкања, приликом чега су мушкарца и Трифуновића раздвојили присутни чланови странке. Он је додао и да је након тога бициклиста који већ данима вређа чланове ПСГ који у центру града прикупљају потписе, извадио шрафцигер на њега.

Нападаче је привела полиција, а Трифуновић је најавио да ће поднети кривичне пријаве због овог догађаја.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 31. 5. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. „Шта се дешава? Цео наратив дела опозиције која бојкотује ка нама јесте да смо ми издајници, да смо продане душе, плаћеници. …………… рекао је Трифуновић.
    ++++
    И наставио, а ради се о бедној ( осмоцифреној ) суми, са којом сам, трајно решио све проблеме.
    Моје мишљење, да је КиМ изгубљено одавно, знају већ и сви врапци у Кнез Михајловој.
    Па јел зато да добијем по лабрњи ? пита се новопечени љубитељ еуРОБских вредности.
    Док му Ђука-бизон у сепареу мења хладне облоге.
    И теши га.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading