У Италији чак 96% преминулих са потврђеним корона вирусом имало друге хроничне болести

Само 4,1% смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона из Вухана није имало друге хроничне болести, просечна старост преминулих 81 година

(Breitbart, 27. 5. 2020)

Здравствене власти у Италији објавиле су у свом последњем извештају од 21. маја да свега 4,1% смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона из Вухана није боловало од других болести, а да је просечна старост преминулих изнад 80 година.

Према извештају Италијанског здравственог института, преминули су у просеку боловали од 3,1 друге болести. Свега 15 одсто смртних случајева боловало је од само још једне озбиљне болести, 21,4 одсто од још две болести, а 59,6 одсто од још три или више болести.

Најчешће болести биле су артеријска хипертензија (68,3% случајева), дијабетес тип 2 (30,1%), коронарна болест (28,2%), фибрилација срчаних преткомора (22,5%) и хронична бубрежна инсуфицијенција (20,4%).

Према Извештају, просечна старост преминулих код којих је утврђено присуство вируса је 81 година. Један од запањујућих података из Извештаја је да је свега 1,1 одсто свих смртних случајева наступило код људи млађих од 50 година, док је преко 57 одсто случајева старост била преко 80 година.

С енглеског посрбило и скратило: Стање ствари

Прочитајте још



Categories: Посрбљено

Tags: ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading