Александар Вучић: Морамо да схватимо да смо 1999. поражени, нема места у ЕУ без решавања косовског чвора

На питање да ли је реално да се Београд и Приштина нешто договоре, председник Србије у емисији „Хит твит“ рекао да смо у тешкој позицији

Верица Брадић са својим гостима и пратиоцима на друштвеним мрежама и вечерас бира најважнију објаву недеље на Твитеру, Фејсбуку и Јутјубу.

У студију ТВ Пинк су председник Србије Александар Вучић, професор др Бранимир Несторовић, новинар Миломир Марић.

Водитељка и гости емисије „Хит твит“ (Извор: Снимак екрана)

На питање да ли је реално да се Београд и Приштина нешто договоре, Александар Вучић каже да смо у тешкој позицији и да морамо да разумемо да смо 1999. поражени и да се зна какав је Кумановски споразум. Подсетио је на мартовски погром, на самопроглашење независности и изостанак реакције из Београда, као и на оно што се десило 2010. са пресудом Међународног суда правде.

– Ситуација је тешка и зато треба да гледамо како да чувамо мир, економски просперитет, а да не угрозимо наше тежње. Успели смо да држимо Србију, да је угледна и да истовремено штити своје интересе. О томе говори и опредељење српског народа на КиМ. Не видим како и о чему можемо да се договоримо, треба да решавамо проблеме, али када питам шта је решење, чујем само да нема промене граница. Они чекају да се ваљда одрекнемо свега – каже Вучић.

Александар Вучић (Извор. Снимак екрана)

Додаје да је дошло до другачије расподеле економске моћи у Европи, да је једна европска сила страховито „порасла“ и да се ситуација у односу на пре три месеца променила. Ово ће, оцењује, и по питању КиМ донети „тежа питања за нас“.

– Ту је сукоб две западне силе, сукоб у Приштини и видећемо како ће се то одвијати. Ми смо спремни да разговарамо, учествоваћемо у разговорима, али да ли ће доћи до договора – нисам оптимиста. Ствари су се промениле, а наше је да их пратимо и штитимо Србију – каже председник, додајући да је за ово важно јединство.

Вучић је подсетио да је Брисел недвосмислено рекао да, без решавања косовског чвора, неће бити места за Србију у ЕУ.

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(Новости онлајн, 31. 5. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

7 replies

  1. Зашто ми је прва помисао кад видим драго лице врховног команданта онај грозни колоквијализам “…ко будали шамар”?

  2. Svako pristojan se stidi umesto njega, svaki put kad otvori usta.
    Ponizenju i izdaji nema kraja, evo vec 16 godina, od kako smo prvo dobili priglupog manekena, a onda i ovog perfidnog Judu, koji je na vlasti nasledio svoje ideoloske uzore DS, ciji put, k’o fol, je duzan da sledi.

    Nesto smo gadno Bogu zgresili, nema sumnje…

  3. Нови предизборни слоган СНС:
    ”Александар Вучић: Морамо да схватимо да смо 1999. поражени”?!

    “Вучић је подсетио да је Брисел недвосмислено рекао да,
    без решавања косовског чвора, неће бити места за Србију у ЕУ.”?!

    Србији и није место у ЕУ!!!
    Чему онда секирација???
    ЕУ и не жели Србију у свом саставу, већ жели да постане ”санитарни”
    пролаз, сметлиште, депонија сваковрсног европског отпада.
    Србији није место у ЕУ, али председнику, лично и породично, јесте,
    што му нико не брани нити га у томе ко спутава.
    Срећан му пут – у једном правцу!

  4. Ali ja ne zelim u EU.

  5. Ни ја не желим у Европу али чврсто желим Косово и Метохију у саставу Србије

  6. Ja sam iz Jagodine, a odmah pored nas je Levač. Pitajte Levčane za Lazarevu kletvu. Ta je kletva u Levču još živa i svaki je meštani zna. Najgori deo kletve odnosi se na levačko selo Topolu. Njima je rečeno da će ih biti onoliko koliko je izašlo na Kosovo. Danas u tom selu ima 7 živih kuća, a sela ispred i iza Topole se još dobro drže. Ne daju se vekovi za članstvo u nekakvoj duboko antisrpskoj. organizaciji koja se raspada. Vekovi se ne daju ni za šta na svetu. Nije Kosovo prvi put okupirano. Milan Rakić je bio konzul na Kosovu. Ne 100, 500,ni za 5000 godina nećemo da damo Kosovo i Metohiju. Naše je sa ne pristane o, da ne damo, da se borimo koliko možemo dok traje o i da se nadamo da to neće da bude doveka. Nikome ne bih rekla da prima kletvu na potomstvo. Dogodine u Prizrenu!

  7. Александар Вучић: Морамо да схватимо да смо 1999. поражени, нема места у ЕУ без решавања косовског чвора
    ++++
    И наставио, то што још увек на ТВ са националном фреквенцијом нисте видели филм из маја 2008 године, http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06 када сам са сарадницима узео паре и два пута примио задатке од енглеза који нас много воле ( затуцани срби-кажу мртве ) да растурим ову беду од србије и да што више вас нема у животу, даје ми наду да још увек могу да извучем живу главу.
    Ваљда знате да се код њих глава час посла откотрља, сваком ко покуша да их превари.
    Још нешто срби треба да знате, дао сам тати besu https://glassrbijeinfo.wordpress.com/aktuelno-2/sokantno-albanac-na-celu-srbije/ да ћемо бити заједно у нашој republjik kosova, а сви знају да ја држим дату реч.
    Према томе, узмите се у то мало још памети што сам вам оставио и запамтите: изашли ви или не 21 јуна, моји избори су успели, колико год вас гласало за моју банду ја ћу да пребројим довољан број оних који се на гаде на моје тјс. ваше паре да променим и Устав и завршим успешно и тај ваш референдум, а ви после кукајте када чујете мој умилни гласић као одговор : “ Боли ме стојко, што су грађани и њихови народни представници тражили у парламенту и на референдуму то су и добили, сада могу да кукају и себе да криве.
    Шта је ? више вам са Косова не свиће зора, а ?
    Не арлаучете, не дамо те земљо Немањића, Обилића и осталих тра-ла-ла ………
    Кукајте сад, не дамо те васкрсло Косово, најсветије поље србиново ……….опет тра-ла-ла …… „
    Према томе, имате само један избор.
    Ја побеђујем, ви и ваша јадна дечица губите.
    Могу ја и без вас.
    А ви без мене ?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading