Црна Гора дозвољава и улазак са тзв. Косова на своју територију

Листа ће се ажурирати једном недељно, а на њој се тренутно налази 26 земаља, међу којима је и тзв. Косово

Извор: Твитер налог Владе Црне Горе

Црна Гора дозволила је улазак на своју територију од 1. јуна без обавезног теста или карантина за странце који долазе из земаља у којима је стопа активних случајева корона вируса мања од 25 на 100.000. Према мапи која је објављена на Твитер налогу црногорске владе, списку који је пре неколико дана објавио премијер Душко Марковић, придружило се и Косово.

Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) саопштило је у четвртак увече да је на предлог Института за јавно здравље Црне Горе (ИЈЗЦГ) одлучило да је од 1. јуна дозвољен улазак странаца у Црну Гору, и то без карантина и самоизолације, ако је стопа активних случајева корона вируса мања од 25 на 100.000 становника у држави чији је странац резидент и у држави из које странац улази у Црну Гору, објављено је на званичном Твитер профилу Владе Црне Горе.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Како пише испод објављене мапе, листа ће се ажурирати једном недељно, а на њој се тренутно налази 26 земаља, међу којима је и тзв. Косово.

Према овој статистици, Косово има 11,99 активних случајева корона вируса на 100.000 становника, а ситуација је најбоља у Словенији где је 0,43 случаја на 100.000.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Н1, 28. 5. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading