Бранимир Несторовић: Скоро сам сигуран да сам имао корону, али нисам био у самоизолацији

Мени је брзо прошло, али нисам никог инфицирао јер сам био друштвено одговоран, рекао др Несторовић

Бранимир Несторовић (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Професор др Бранимир Несторовић, члан Кризног штаба за борбу против Ковид-19 шокирао је опет јавност и то изјавом да је имао корону и да током тог периода није био у изолацији.

„Скоро сам сигуран да сам имао корону на самом почетку јер сам два дана имао температуру и пролив, личило је да је то, то. Нисам био у самоизолацији јер није био тренутак за то и морало је да се ради. Мени је брзо прошло, али нисам никог инфицирао јер сам био друштвено одговоран”, рекао је Несторовић гостујући у емисији „Осврт” на телевизији Б92.

Међутим, када су га новинари упитали да ли је могуће да је био толико неодговоран да није урадио ништа што је тих дана препоручивано свима другима, у шта спада самоизолација и тестирање, Несторовић је рекао да се није понашао неодговорно ни према себи ни према људима из своје околине.

„У једном тренутку сам заиста помислио да је могуће да сам покупио вирус, али нисам имао те тегобе. Могао сам да једем свињетину, није ми се изгубило чуло мириса, што је први симптом короне. Ми смо тада имали бројне састанке у Влади, где сам се сретао са разним људима. Њих седам-осам се разболело, чак и кафе-куварица. У то време мене је ухватила нека језа, па сам одмах отишао кући. Да бих заштитио укућане, отишао сам из стана и прешао у Обреновац. Три дана сам лежао, два дана сам имао температуру, а урадио сам и онај брзи тест, који је био негативан. Већ сутрадан сам био на ногама”, испричао је Несторовић и навео да је тегобе имао крајем фебруара.

Он тврди и да је корона у Србији циркулисала много пре првог откривеног пацијента.

„Ако је сада потврђено да је корона у Италији била присутна још 27. децембра, значи одмах после католичког Божића, кад многи наши људи долазе у Србију за празнике, није имало шансе да већ од јануара вирус није циркулисао и у нашој земљи. Сећам се да сам пред први кризни штаб прегледао дечка за кога сам сада сигуран да је имао корону, јер је имао све симптоме. И он је кашљао у мене, али срећа, па имам јак имунитет”, навео је Несторовић.

Открио је да је сваког јутра своје стање проверавао миришући лаванду, с обзиром на то да је губитак мириса први симптом вируса.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Нова.рс, 26. 5. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. (“Мени је брзо прошло, али нисам никог инфицирао јер сам био друштвено одговоран, рекао др Несторовић.”)

    Било како било, али познати пулмолог Проф. Др Б. Несторовић је постао “медијска звезда” “националних” медија. Следеће што би требало да му се догоди лепо у животу је да постане почасни гост Пинкове “Задруге” или Хепијевих “Парова”. Тако је пре неколико година и В. Шешељ био гост у Пинковој “Задрузи”, или “Фарми”. Тада је у разговору са “Дрветом мудрости” он изговорио своје чудесно “откриће” – да су “Покрет Двери” уствари љотићевци – фашисти.
    Шалу на страну, сећамо се током ове пандемије када је он са својим млађим колегом имунологом са Дечје клинике објашњавао шта вирус Корона ради када уђе у људско тело. “Прво се смести у плућа, па из плућа прелази у крвоток, напада виталне органе и на крају се враћа у плућа да заврши са својом мрачном мисијом. ” Изгледа да овај вирус штеди своје анализаторе и промотере, па их оставља здраве, како би свету приповедали све оне ужасе које обичне људе, сиромашне имунитетом, чекају ако се не држе мера заштите и не буду “одговорни” као Др Несторовић.

  2. @Asocijator: Углавном сте у праву, али чини ми се да сте овим ипак мало погрешили: “…Изгледа да овај вирус штеди своје анализаторе и промотере, па их оставља здраве,..”. Што се физичког здравља тиче – можда, али у погледу психичког здравља: сумњиво… Мада, можда и грешим – можда су такви имали психичку предилекцију, и зато су такви како наступају, па је вирус онда у том погледу невин.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading