Доналд Трамп: Нећемо затварати земљу ако нас погоди други талас епидемије

Председник САД раније рекао да би епидемија могла да тиња још понегде, али да ће током лета вирус нестати

Доналд Трамп (Фото: Бета/АП)

Председник Доналд Трамп изјавио је да се Сједињене Америчке Државе неће затварати уколико земљу погоди други талас корона вируса.

„Покушаћемо да угасимо ватру, било да се ради о жеравици или о пламену, али нећемо затварати земљу”, рекао је Трамп приликом обиласка Фордове фабрике у Мичигену, пренео је Танјуг.

Трамп је раније рекао да би епидемија могла да тиња још понегде, али да ће током лета вирус нестати.

Међутим, како стручњаци из области медицине тврде, укључујући и оне из Трампове администрације, највероватније ће се ширење корона вируса наставити и током јесени и зиме, а борба ће постати још тежа када почне сезона грипа.

Директор Националног института за алергије и инфективне болести и члан кризног штаба Беле куће за корона вирус Ентони Фаучи изјавио је Вашингтон посту да нема сумње да ће бити новог таласа епидемије.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 5. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Једно мало упутство за изјаву господина Фаучија а везано је за образовање из основнe школe: грип и назеб,(које изазивају вируси инфлуенце, параинфлуенце, корона, синцицијални итд.) се јављају сваке јесени и током зиме због погоршања атмосферскх прилика а које утичу на слабљење отпорности организма, нарочито код старих и особа ослабљеног имунитета. Да не испадне да је постао видовит…

  2. … да и нас прескоче на јесен.

    Ако већ мора, бар нек нам замене статисте – мало ће нам олакшати заточеништво.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading