Патријарх Иринеј: Бошко Обрадовић ради шта хоће

Најпаметније што је урадио то је што је почео штрајк глађу, јер се ту смирио да размисли о свему, рекао је патријарх

Патријарх Иринеј (Фото: Фонет / АП)

Патријарх српски Иринеј изјавио је за Данас да није било разлога због ког би посетио председника Покрета Двери Бошка Обрадовића током једанаестодневног штрајка глађу испред Скупштине Србије зато што се Обрадовић никад са њим није саветовао ни разговарао о својим плановима и поступцима, него увек ради шта хоће и на своју руку.

„Најпаметније што је урадио то је што је почео штрајк глађу, јер се ту смирио да размисли о свему“, каже патријарх.

Поглавар СПЦ потврдио је да је примио писмо Двери које му је упућено због Обрадовићевог штрајка глађу, који је јуче прекинут.

Патријарх Иринеј ни пре девет година није јавно подржао штрајк глађу тадашњег опозиционог лидера Томислава Николића, сматрајући да то „није хришћански чин“.

На убеђивање владика које су Николића обилазиле у болници, касније је ипак пристао да га прими, пошто је тадашњи председник СНС штрајк глађу прекинуо на Васкрс 2011, причестивши се у београдској Саборној цркви, после чега је „прешао“ на ускршња јаја у Патријаршијском двору на пријему код поглавара СПЦ.

Јелена Тасић

Наслов и опрема: Стање ствари

(Данас, 21. 5. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. А Тома кад је штрајковао посетили сте га.

  2. A da patrijarh malo štrajkuje glađu pa da ima vremena da razmisli o svojim delima. I, onda lepo skine mantiju jer joj nije dorastao.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading