Аљбин Курти: Вучић покушао да убеди Трампа да промени став о Косову

Са доласком председника Трампа, Вучић је желео да му шапне у ухо, у стилу ‘ако ћете Ви да изградите зид са Мексиканцима, желим и ја да то урадим и са Албанцима’, поручио технички премијер тзв. Косова

Аљбин Курти (Фото: ЕПА/Политика)

Вршилац дужности косовског премијера, Аљбин Курти, у синоћњем гостовању на Т7 говорио је о томе како је председник Србије покушао да убеди америчког председника да промени став о Косову. Уједно се осврнуо на одлуку Уставног суда о декрету о именовању мандатара. Каже да не верује да ће пресуда бити у Тачијеву корист, те поручује осталим лидерима политичких странака на Косову да се на следећим изборима сви уједине против њега.

„Са доласком председника Трампа, Вучић је желео да му шапне у ухо, у стилу ‘ако ћете Ви да изградите зид са Мексиканцима, желим и ја да то урадим и са Албанцима’“, поручио је Курти.

Курти је рекао да „Србија ради и дан и ноћ од краја рата да нормализује односе са Сједињеним Државама“.

„Нису се слагали са Бушом, Клинтоном, Обамом. Надали су се да ће то учинити са Трампом, који је несвакидашњи у политици, долази из привреде и бизниса“, тврди.

На следећим изборима нека се сви лидери и председник уједине против мене

Курти, за разлику од већине представника политичих партија на Косову, не жели формирање нове владе, већ одржавање избора. У синоћном гостовању, својим ривалима је поручио да заједно наступе на следећим изборима.

“Ја немам ништа са њима (свим лидерима), нека се сви окупе и нека поведу и председника са собом на следећим изборима”, рекао је Курти.

Курти не верује да ће Уставни суд пресудити у Тачијеву корист

Вршилац дужности косовског премијера, Аљбин Курти, сматра да Уставни суд неће пресудити у корист Тачија, поводом његовог декрета о именовању Авдулаха Хотија, за мандатара за састављање нове владе.

У свом гостовању на Т7, Курти је рекао да је Тачи „носталгичан“ према времену када је био премијер и да жели више надлежности од оних које су му Уставом прописане.

„Уставни суд не може да подржи председника у његовом покушају да постане више од председника, а да претходно не поништи мандат“, наводи.

Каже да не верује да се Тачи „добро сналази у овој ситуацији“.

„Напротив, мислим да је он (Тачи) између два суда, Специјалног – који је створио, и Уставног – који покушава да контролише“, тврди.

Опрема: Стање ствари

(Коссев, 17. 5. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading