Министарство културе: На сајту ЕУ више не уче децу да је Никола Тесла „чувени Хрват“

Након што се сазнало да се на сајту ЕУ наводи да је Тесла „чувени хрватски научник“, реаговали Министарство спољних послова и Министарство културе и информисања

Избачен нетачан податак о Николи Тесли на презентацији ЕУ

Министарство културе је саопштило да је на званичној интернет презентацији Европске уније избачен спорни део текста у „углу за учење“, у коме је било наведено да је Никола Тесла „чувени Хрват“.

Након што се сазнало да се на сајту ЕУ наводи да је Никола Тесла „чувени хрватски научник“, реаговали су Министарство спољних послова и Министарство културе и информисања.

У саопштењу се истиче да Министарство културе и информисања изражава задовољство због учињене исправке, превасходно имајући у виду да је наведени садржај интерактивна игра намењена образовању младих.

Надамо се да се овакве и сличне грешке више неће поновити, с обзиром на то да ово није први пут да се у различитим околностима, а са истим мотивима, нетачно приказује националност чувеног светског научника, саопштило је Министарство.

Пре четири дана је на страници „кутка за учење“ званичног веб-сајта ЕУ, на коме деца могу да сазнају занимљивости о чланицама Уније, у одељку Хрватска писало да је Никола Тесла чувени хрватски научник.

Иначе, поводом те интерактивне игре реаговао је писмом и Стелијос Стилијанидис из Атине, који је поставио питање да ли би тако неко могао да у питање доведе и оспори грчко порекло Доминикоса Теотокопулоса – Ел Грека, који је највећи део живота провео ван данашње Грчке.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТС, 11. 5. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Postoji samo jedan nacin borbe sa ustaskom tvorevinom a to je da bude svedena na Zagrebacko-Varazdinski “pasaluk”. Selo Smiljane mora biti oslobodjeno. Lika, Kordun, Banija, Slavonija, Baranja i Dalmacija moraju biti oslobodjeni. A EU ce se uskoro sama propasti.

  2. Cudni smo mi ljudi. Mi ne tugujemo sto sin srpskog pravoslavnog svestenika nije priznat srbinom, nego se radujemo da je uzet od svojacanja hrvatima.i zabrani im da ga nazivaju hrvatom. Kako ne razumemo da smo zahvaljujuci slugeranjskom mentalitetu nasih vodja, i mi i hrvati slugeranje zapada a slugeranje ne smeju da imaju Teslu, to je premnogo za slugeranje. Zato da se sluge ne bi svadjale izmedju sebe oduzeti i jednima i drugimam pa se oba kao maloumni radujemo. Mi se radujemo sa mislju “samo da nije hrvat” a oni “samo da nije srbin”. A Tesla neopterecen tim nasim malogradjanskim malicionizmom nije zaboravio da pomene ni svoje srpsko poreklo ni svoju hrvatsku domovinu, i ako tada kada je rodjen nije ni bilo drzave Hrvatske, ali je genije iznad te nese medjusobne mrznje koja nas je I dovela dotle da budemo slugeranje.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading