Руска црква одустала од постављања мозаика са ликом Владимира Путина

Уметнички одбор је, према жељи шефа државе, одлучио да не постави мозаик, изјавио владика Стефан

Мозаик са ликом Владимира Путина и Сергеја Шојгуа (Фото: MBKh Media/mbk.news)

Руска православна црква одустала је од постављања мозаика са ликом председника Владимира Путина у цркви која се гради код Москве, изјавио je представник свештенства.

„Уметнички одбор је, према жељи шефа државе, одлучио да не постави мозаик“, изјавио је владика Стефан који ће бити старешина те будуће велике цркве, пренела је агенција Интерфакс.

То здање, посвећено оружаним снагама, требало је да има мозаик са ликом Путина и министра одбране Сергеја Шојгуа усред фреске која велича припајање Крима Русији 2014. године.

Најава мозаика с ликом руског председника изазвала је талас критика у тој земљи. Путин је на вест о постављању мозаика рекао да ће једног дана будуће генерације ценити садашња достигнућа, али да је још рано за то.

Позивајући се на изворе блиске свештенству, лист Новаја Газета преноси да ће уместо мозаика са ликом Путина, бити постављен мозаик са монасима.

(Данас, 1.5.2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. Provalili ljudi da je Putin fejk car i fejk pravoslavac.

  2. Дакле, црквени сикофанти су се ипак мало преиграли у свом улагивању, па је и “Хозяин“ најзад схватио да је ипак њихова намера тако неукусна да превазилази чак и мере постсовјетског “укуса“, и “замолио“ их да се мало умере и изоставе га (за сада?) са фреске-мозаика? Остаје питање: Шта је онда са Стаљином на другој фрески-мозаику, па ако и даље намеравају да га тамо задрже, где им је онда Лењин? Само им је још тај фалио, па да најзад настане потпуна слика симфоније власти и цркве.

  3. А товариш Јелцин Борис Николајевић? Врло популарни ЈЕ*ЕН – скраћено…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading